Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο «Τ.Θ.» σας πάει θέατρο με 1 + 1 εισιτήριο!

1 + 1 για την παράσταση «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» που παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» σάς πάει στο θέατρο με 1 + 1 εισιτήριο! Η έντυπη έκδοση του «Τύπου Θεσσαλονίκης», που κυκλοφορεί καθημερινά σε όλα τα περίπτερα της Θεσσαλονίκης, προσφέρει για τρεις μέρες εκπτωτικό κουπόνι για τους αναγνώστες του. Αγοράστε την εφημερίδα μόλις με 0,50 λεπτά και γλιτώστε... 14 ευρώ!

Στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου αγοράζετε την εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης, κόβετε το κουπόνι και το δείχνετε στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά) και θα μπορέσετε να δείτε μαζί με έναν φίλο/ φίλη σας την παράσταση «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» την Πέμπτη 25 ή την Παρασκευή 26 ή το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 ώρα 21.00 πληρώνοντας 14 € (14 € τα δύο άτομα). Η προσφορά ισχύει και για τις τρεις παραστάσεις.

Για το έργο

 

Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΗΚΗ κάνει την πρεμιέρα της νέας θεατρικής παραγωγής του στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, φιλοξενούμενος στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά τη "Νόρα" και το "Ρόσμερσχολμ" του Ερρίκου Ίψεν, έργα με τα οποία καταπιάστηκε ο θίασος στο παρελθόν, πάντα με την καλλιτεχνική ματιά του σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη, συνεχίζει την προσπάθεια προσέγγισης του Νορβηγού συγγραφέα με το προτελευταίο έργο του της ψυχολογικής περιόδου: "Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν".

 Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, έργο γραμμένο από τον Ίψεν το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπεράνθρωπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει στην εξουσία του τις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.

Ένα έργο συμβολικό αλλά ταυτόχρονα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερές του. Γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.

Μετάφραση από τα Νορβηγικά: Ερατώ Τριανταφυλλίδη

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Σκηνικά - Kοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Μουσική Σύνθεση: Αγγελική Δέλλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Ροντήρη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Χρήστος Συριώτης,  Φίλια Δενδρινού, Πέτρος Πέτρου, Αγγελική Δέλλα.

Πέμπτη 25 Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 14€

Φοιτητικό, ανέργων, κάτω των 25, άνω των 65: 9€

Ατέλειες ηθοποιών: δωρεάν.

Πληροφορίες - Προπώληση εισιτηρίων: 2310 458591, 6957 253415,

 6932 177826

Διάρκεια παράστασης: 105' (χωρίς διάλειμμα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ