Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το «Κοίτα!» μετακομίζει στο Θέατρο της ΕΜΣ

Η βρεφική παράσταση του ΚΘΒΕ κερδίζει μικρούς και μεγάλους με συνεχή sold out

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει η ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι; Η απάντηση είναι «μεγάλο» και στην περίπτωση του Βρεφικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ «Κοίτα!», σε σύλληψη ιδέας και σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, το στοίχημα φαίνεται πως κερδήθηκε.

Μετά λοιπόν τις παραστάσεις του Σαββάτου στις 12.00 το μεσημέρι, καθώς σημειώνονταν συνεχή sold out, ήρθαν οι διπλές του Σαββάτου  στις 10:30 και στις 12:00, που κι αυτές έγιναν sold out.

Τώρα το «Κοίτα!» κάνει ένα ακόμη βήμα και μεταφέρεται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Σε πιο μεγάλη σκηνή, για να το δουν περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι!

Τι θα δείτε επί σκηνής;

«Την ημέρα ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”».

Η Κατερίνα Καραδήμα μετά από μια έρευνα τεσσάρων χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, σκηνοθετεί μία παράσταση – έκπληξη, για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων.

Πώς θα το δείτε και τι πρέπει να ξέρετε

 

Σε σημείωμα για το διαδικαστικό μέρος αναφέρονται τα εξής: «Οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες έρχονται με τα μωράκια τους θέατρο για πρώτη φορά. Αφήνουν τα καροτσάκια τους στο φουαγιέ του θεάτρου, παίρνουν αγκαλιά τα μωράκια ή από το χεράκι τα πιο μεγάλα παιδιά και ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή. Εκεί θα κάτσουν σε μαξιλαράκια που θα βρίσκονται πάνω στη σκηνή του θεάτρου και απέναντι τους ένα θεατρικό μωρό θα ξυπνήσει στο κρεβάτι του και ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά τους. Μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα με τρυφεράδα μαμάς. Τα μωρά μπορεί να γελάσουν, να κλάψουν, να μιλήσουν, να κοιμηθούν. Είναι και αυτό μέρος της παράστασης».

Αλλά και οι γονείς θα συγκινηθούν βλέποντας κάτι που φέρνει στο νου στιγμές της καθημερινότητάς τους με τα δικά τους βρέφη.

Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας, Παίζει: Μαριάννα Αβραμάκη. Διάρκεια: 30’ .

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων. Τιμή εισιτηρίου:  7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες), Οικογενειακό εισιτήριο: Προσφέρεται ελεύθερη είσοδος στον δεύτερο από τους δύο ΕΝΗΛΙΚΕΣ συνοδούς.

Προσοχή! : Το οικογενειακό εισιτήριο απαιτεί την Ταυτόχρονη έκδοση ενός εισιτηρίου μηδενικής αξίας για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς και εκδίδεται αποκλειστικά από τα ταμεία του ΚΘΒΕ (σε Βασιλικό Θέατρο, ΕΜΣ, Μονή Λαζαριστών, Πλατεία Αριστοτέλους).

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, www.ntng.gr,Τ. 2315 200 200. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ