Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Λογοτεχνική εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα – ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) στις 14/2 στις 8:30 το απόγευμα.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον ποιητή Τόλη Νικηφόρου και το  κοινό, για το συγγραφικό της έργο και για το νέο της βιβλίο «Ο βοηθός του κυρίου Κλάιν» από τις  εκδόσεις Μελάνι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν ποιήματά της.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αγγελική Φατίση

-Στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, τηλ 2310 229778) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Χρηστίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Η Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο. Ιούνιος 1999-2016» (εκδ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Μοσχόπουλος, Πρέσβης ε.τ. Πρώην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, Κωνσταντίνος Κατσάνος, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γεώργιος Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέας. Συντονιστής ο κ. Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, B΄ Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

-Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57 -2ος όροφος) στις 18.30 θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ψυχιάτρου Ιάκωβου Μαρτίδη με τίτλο «Η αγάπη στην πρίζα». Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια για την «Αγάπη» από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου και λόγω της ημέρας θα προσφερθούν σε όλους σοκολατάκια- κεράσματα - λικέρ και μια κλήρωση θα αναδείξει δύο τυχερούς που θα κερδίσουν δώρα.

-Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης μας προσκαλεί στη μουσική παράσταση «Λες και ήταν χτες…»  ώρα 8 μ.μ. στη Θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μ. Αλεξάνδρου 22).

Συμμετέχουν: Θεόδωρος Καλιφατίδης, Στέργιος Γοργίας, Νικόλαος Στάης, Βασιλική Ποζίδου, Ανίλα Τέλι και η χορωδία «Η φωνή των Μακεδόνων» υπό την διεύθυνση του Βαρύτονου Χρόνη Νότα. Είσοδος Ελεύθερη.

-Μία ξεχωριστή συναυλία, που αποτελεί ουσιαστικά την παρουσίαση της εργασίας με τίτλο “My Fanny Valentine” παρουσιάζουν στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο μαθητές του τμήματος φωνητικής της κ. Θάλειας Μαυρίδου, του Ωδείου Θέρμης. Η μουσική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην αγάπη και έχει ελεύθερη είσοδο.

Λόγος

Στις 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6) θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας,Σταυρούλας Σδρόλια με θέμα: «Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας».

Εικαστικά

Στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11) φιλοξενείται η έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου «Η γυναίκα της Ζάκυθος-Σχέδια και ζωγραφική».

Διάρκεια έως 3 Μαρτίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 09:00 – 15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 09:30 – 16:00.

-Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Στους δρόμους του κουδουνιού" στο Αλατζά Ιμαρέτ στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας 2018 "Οι δρόμοι του κουδουνιού". Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την πέραν της "καταγραφής" φωτογραφία, συμμετέχει και εφέτος με μία σειρά φωτογραφικών δράσεων και εκθέσεων στο "5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας", και μας προσκαλεί στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93) στην ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: "Στους δρόμους του κουδουνιού".

Λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή 11.00-18.00.

-Ένα ταξίδι στον κόσμο υπόσχεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Στεφανάτου στη Govedarou Art Gallery (Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου). Φωτογραφίες από πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν στις αίθουσες της γκαλερί αναδεικνύοντας τη μοναδική τεχνική του φωτογράφου που εμφάνισε και επεξεργάστηκε στο προσωπικό του εργαστήριο όλο το υλικό.

Διάρκεια έκθεσης:  05 Φεβρουαρίου 2018 – 05 Μαρτίου 2018

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη: 11.00 – 16.00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11.00 - 14.00 & 18.00 – 21.00

Σάββατο: 11.00 – 14.00.

-Ακάλυπτος είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Ιωάννας Πούλιου που φιλοξενείται στην Artforum Gallery (Τσιμισκή 113, τηλ 2310 257552).

Διάρκεια:    2-17/2/2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτ. Παρ. 16.00-21.00,  Σάββ. 11.00-15.00.

-Ομαδική έκθεση «Ά-γνωστο αντικείμενο» διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τον συντονισμό της Αντωνίας Σαχπάζη, τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Οι έντεκα νέοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών και είναι η πρώτη φορά που οργανώνονται σαν εικαστική ομάδα κάτω από το πρίσμα ενός κοινού προβληματισμού: της επαναχρησιμοποίησης της ύλης και του συμβόλου. Δείτε την έως 20/2/2018, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-20.00, Σάββατα 10.00-12.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ.Στρατού 2Α).

-Στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να δείτε την έκθεση φωτογραφίας της Άρτεμις Αλκαλάη με θέμα: "Σπουδή πάνω στο τραύμα, τη μνήμη και την απώλεια: Έλληνες Εβραίοι επιζώντες από το Ολοκαύτωμα". Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών-πορτρέτων των Ελλήνων Εβραίων επιζώντων των ναζιστικών στρατοπέδων. Τα πρόσωπα αυτά, εγγεγραμμένα πλέον στην ιστορία του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ξεδιπλώνουν τη μνήμη τους μπροστά στο φακό. Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-18.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη