Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ροκαμπίλυ κουλτούρα και love story τύπου Ρωμαίου και Ιουλιέτας

Στο «Cry –Baby», το αγγλόφωνο μιούζικαλ που ανεβάζει το Drama Club του Ανατόλια

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Στα 1954, στην Αμερική του Αϊζενχάουερ, μια πουριτανική, συντηρητική κοινωνία ζει με τον τρόμο του κομμουνισμού. Τα πλουσιόπαιδα Squares έχουν τον έλεγχο στη Βαλτιμόρη. Στον αντίποδα ο Cry-Baby Γουέιντ Γουόκερ και η συμμορία του, οι Drapes, τα κακά παιδιά της πόλης που αγωνίζονται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ροκ εν ρολ. Η Άλισον, μία από τις Squares που θέλει να αλλάξει στρατόπεδο, συναντά τον Cry-Baby σε έναν εμβολιασμό για πολυομελίτιδα και ένας έρωτας γεννιέται.

Αυτά συμβαίνουν στο μιούζικαλ "Cry-Baby" που ανεβάζει φέτος το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια, στις 16, 17,18 και 23, 24, 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 9:00 μ.μ., στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου.

«Το Cry-Baby είναι ένα αρκετά καινούριο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε μια παλιά ταινία του Τζον Γουότερς με τον Τζόνυ Ντεπ. Ο Τζον Γουότερς είναι ο καλτ Αμερικάνος σκηνοθέτης που γύρισε εκτός από αυτήν την ταινία το "Hairspray", το "Η μαμά παραμονεύει στο σκοτάδι" και άλλες τρομερά αστείες, πολιτικά μη ορθές και καυστικά σατιρικές κωμωδίες για τη μικροαστική Αμερική. Το επιλέξαμε διότι είναι ό,τι πιο κατάλληλο για ένα μαθητικό καστ και μια μαθητική ροκενρολ μπάντα. Το έργο, που διαδραματίζεται στη Βαλτιμόρη των 50s, είναι πλημμυρισμένο από τη ροκαμπίλυ κουλτούρα και τις συγκλονιστικές μουσικές μιας εποχής που ακόμα και σήμερα παραμένει για τα νέα παιδιά συναρπαστική. Σχεδόν όλοι οι ρόλοι ταυτίζονται εξάλλου ηλικιακά με τους ηθοποιούς και, πέραν της κωμωδίας, στην καρδιά του έργου υπάρχει ένα love story τύπου Ρωμαίου και Ιουλιέτας που μιλά άμεσα σε αυτές τις ηλικίες», εξήγησε στο «typosthes.gr» ο καθηγητής κ. Άγγελος Κλωνάρης που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

42 χρόνια μιούζικαλ στο Ανατόλια

Μιλώντας για την παράδοση του Ανατόλια που παρουσιάζει στο κοινό μιούζικαλ μάς είπε τα εξής: «Ανεβάζουμε εδώ και 42 χρόνια μιούζικαλ στο σχολείο, διότι το μεγάλο θέαμα που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος, με όλα τα μουσικοχορευτικά μέρη του, εξισορροπεί την όποια δυσκολία του κοινού να αντιληφθεί 100% το κείμενο που εκφωνείται στα αγγλικά. Ας μην ξεχνάμε ότι το Drama Club είναι ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Συν βέβαια το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι αφάνταστα πιο διασκεδαστικά στη διαδικασία ανεβάσματός τους».

Στη φετινή παράσταση του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχουν 26 ηθοποιοί και επταμελής μπάντα που παίζει ζωντανά τα τραγούδια του έργου.

Πώς δουλεύουν όμως τα παιδιά, ρωτάμε τον κ. Κλωνάρη και πώς ανταποκρίνονται οι θεατές σε αυτό που βλέπουν στη σκηνή; «Τα παιδιά φέρνουν πάντα μαζί τους τον εφηβικό ενθουσιασμό τους και την απίστευτη θετική τους ενέργεια, που κάνει και τους πιο δύσπιστους και γκρινιάρηδες θεατές να παρασυρθούν και να χειροκροτήσουν αβίαστα ένα αποτέλεσμα που αντικειμενικά είναι τελικά ερασιτεχνικό, μην ξεχνάμε. Το ότι όμως σα θεατής βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να πιστεύει πραγματικά σε αυτό που κάνει, να είναι αφοσιωμένος και να λάμπει με το όποιο ταλέντο του σου δίνει οπωσδήποτε κι εσένα μια ψυχική ανάταση και σε κάνει να φεύγεις από την παράσταση με ένα μεγάλο χαμόγελο», μας εξήγησε.

Όσο για τα επόμενα βήματα της ομάδας μάς είπε τα ακόλουθα: «Οι στόχοι ανανεώνονται ανάλογα με το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε κάθε χρόνο. Είναι μια δυναμική διαδικασία, μια και οι συντελεστές μονίμως ανανεώνονται, αφού είμαστε σχολείο. Βλέπουμε στις επόμενες φουρνιές μαθητών ποιοι μπορούν να παίξουν μουσική, ποιοι και τι μπορούν να τραγουδήσουν και αναλόγως επιλέγουμε προς τα πού θα κινηθούμε και τι είδους έργο θα ανεβάσουμε».

Σημειώστε: Τη μουσική διδασκαλία η κ. Όλγα Στέφα και ο κ. Τάσος Κορκόβελος, σκηνικά και κοστούμια η κ. Χριστίνα Δουρίς, ενώ οι χορογραφίες είναι της κ. Ιωάννας Μήτσικα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα εισιτήρια στο τηλ: 2310 398 373.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ