Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Τα μαθήματα αλλιώς» μάς καλούν σε χορό

Επτά μέρες μουσική και χορός σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Χορεύουμε;». Αυτός είναι ο φετινός προσανατολισμός του επιμορφωτικού φόρουμ «Τα μαθήματα αλλιώς» που πραγματοποιεί το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά καλεί μαθητές, καθηγητές και το απλό κοινό από τις 3 έως τις 9 Μάρτη 2018 σε εργαστήρια, συναυλίες, παρουσιάσεις και αυτοσχεδιασμούς. Θα δείτε από χορό με βεντάλιες, μέχρι ομιλίες για το μπαλέτο, αλλά και μπαρόκ, φολκλόρ και κλασσική μουσική. «Φέτος “Τα μαθήματα αλλιώς” είναι μια πρόσκληση σε χορό. Θέλουμε να χορέψουμε, να γίνει στο ΚΩΘ ένα πάρτι», σημείωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η διευθύντρια του Ωδείου κυρία Λόλα Τότσιου μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης μας.

Αναφερόμενη στο σκεπτικό του φόρουμ υπενθύμισε πως «η ιδέα ήταν να γίνει μια σειρά ενεργειών αντίθετων στην ρουτίνα των μαθημάτων και στις μηχανικές κινήσεις της διδασκαλίας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι από τον πυρήνα, να ξαναξυπνήσουμε, να αναμοχλεύσουμε, να βγούμε από το σπιτάκι της ασφάλειάς του ο καθένας μας και να πάμε σε νέες διαδρομές. Αλλά και να ανακαλύψουμε μια άλλη διάσταση των πραγμάτων και να βάλουμε και χιούμορ γιατί νιώθουμε πως παραείμαστε σοβαροί». Τόνισε πως από την πρώτη κιόλας χρονιά το φόρουμ αγκαλιάστηκε τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους καθηγητές, και πως δημιουργήθηκε άλλη διάθεση και μπήκαν άλλοι στόχοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΩΘ κ. Χαράλαμπος Λεφάκης είπε πως «στο πρόγραμμα υπάρχει ισότιμη σύνδεση και προβολή των δύο μορφών τέχνης και πώς οι σπουδαστές του Ωδείου θα είναι οι πρωταγωνιστές τους προγράμματος».

Στα οφέλη της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Καθηγητών ΚΩΘ, πιανίστας και καθηγητής του Ωδείου κ. Θανάσης Παπαϊσίου. «Το 30% της ενέργειας του ανθρώπινου σώματος προέρχεται από τον ήχο. Όταν ακούμε μουσική η πρώτη αυθόρμητη κίνηση που μας έρχεται είναι να χορέψουμε. Και είναι σημαντικό που φέτος το ΚΩΘ συνδέει τη μουσική με τον χορό. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να μην είναι τόσο σφιγμένα όταν παράγουν μουσική και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη μουσική τους. Εξάλλου μην ξεχνάτε πως ο χορός σημαίνει και κοινωνικοποίηση», σημείωσε.

Στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στα παιδιά και στις δυνατότητες για αυτοσχεδιασμό εστίασε η Μαρία Καραμούζα από την τάξη μονωδίας.

Σημειώστε πως οι εκδηλώσεις θα γίνονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη του ΚΩΘ (Φράγκων 15) και έχουν ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες στο τηλ 2310-500359 και 2310-510551 εσωτ. 3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»