Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με άρωμα Θεσσαλονίκης ο νέος δίσκος Νταλάρα

«Έρωτας ή τίποτα» ο τίτλος του με τραγούδια σε μουσική Γιώργου Καζαντζή

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με θέα τον Λευκό Πύργο, στο κατάμεστο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το νέο του δίσκο με τίτλο «Έρωτας ή Τίποτα» που έχει Θεσσαλονικιώτικο άρωμα.

Γιατί; Είναι σε μουσική του Καλαμαριώτη συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, ενώ σε ένα κομμάτι συμμετέχει και η τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου, που εδώ και χρόνια ζει στην πόλη μας.

 «Η κύρια αιτία συνεργασίας με Καζαντζή ήταν η σχέση μας με τον Σταύρο Κουγιουμτζή», δήλωσε ο γνωστός ερμηνευτής κατά την παρουσίαση της νέας του δουλειάς. Είπε πως «ο Καζαντζής λειτουργεί σωστά στον χώρο και με ταπεινότητα και ήθος».

«Τα χρειαζόμουν τα τραγούδια που μου έδωσε. Ξέρετε είμαι 52 χρόνια τραγουδιστής και ακόμη ψάχνω για τραγούδια. Αρχικά πίστευα πως το τραγούδι είναι η ζωή. Συνειδητοποίησα όμως πως δεν είναι μονοσήμαντα. Δεν είναι μια οπαδική διαδικασία, αλλά κάτι άλλο. Στην πορεία αντιλήφθηκα ότι οι καλλιτέχνες παίζουν μεγάλο ρόλο. Και είμαστε μια πλούσια χώρα σε τέτοιου είδους παραγωγή. Έχουμε χρέος να δουλεύουμε ενωτικά σε περιόδους σπαστικές και διχασμού όπως η σημερινή», τόνισε ο καλλιτέχνης.

Αναφερόμενος στην πόλη μας δήλωσε χαρούμενος που την επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά και είπε πως είδε μια έκθεση για την ιστορία της και φεύγοντας νιώθει πως θα είναι λίγο πιο σοφός.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καζαντζής αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γιώργο Νταλάρα. «Γνωριστήκαμε μια μέρα πριν την κηδεία του Σταύρου Κουγιουμτζή. Τότε ο Γιώργος μου ζήτησε όλα μου τα cd. Δεν είχα πιστέψει πως θα τα άκουγε. Όμως τα μελέτησε και πριν δυόμισι χρόνια μου τηλεφώνησε και μου είπε “Γιώργο ήρθε η ώρα μας. Ξεκινάμε!”. Τον Ιούνιο μπήκαμε στο στούντιο Πολύτροπο εδώ στη Θεσσαλονίκη και έπειτα πήγαμε στην Αθήνα. Ο Νταλάρας μπήκε στο στούντιο με τον ενθουσιασμό ενός εφήβου. Εκεί κάναμε το remix και το mastering και κάπως έτσι βγήκε ο δίσκος που είναι αφιερωμένος στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Για μένα ο Σταύρος ήταν ο δάσκαλός μου», σχολίασε ο κ. Καζαντζής.

Σημειώστε πως ο δίσκος αρχικά θα είχε 13 τραγούδια όμως τελικά επιλέχθηκαν 10. Τα τρία που έμειναν εκτός θα κυκλοφορήσουν σε άλλη στιγμή.

Προλογίζοντας τους δύο δημιουργούς ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τσολακίδης είπε πως «ο Νταλάρας με τους 72 δίσκους του έχει αναζητήσει κάθε μεριά του ελληνικού τραγουδιού» και ότι ο «Καζαντζής με τους 18 του δίσκους έχει εμμονή στη σύμπραξη». Είπε πως οι δύο τους έχουν και κοινά στοιχεία: «δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν ξενυχτάνε, είναι εργασιομανείς και ξυπνάνε νωρίς για να κάνουν μουσική».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνει κάποιο live με αφορμή τον νέο δίσκο ο κ. Καζαντζής είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Γιώργος Νταλάρας να τραγουδήσει στο Παλατάκι σε μια συναυλία στο πλαίσιο του Παρά Θιν Αλός, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για εμφανίσεις στην πόλη μας αν βρεθεί ο χώρος και ο τόπος.

Τους στίχους υπογράφουν ο Μάνος Ελευθερίου, η Ελένη Φωτάκη, η Ναντίνα Κυριαζή, ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος και ο  Γιώργος Ανδρέου.

Δημιουργικό εξωφύλλου: Άγγελος Παπαδόπουλος .

Παίζουν οι μουσικοί: Κόντρα μπάσο: Δημήτρης Γουμπερίτσης, Κιθάρες: Κώστας Νικολόπουλος, Τύμπανα-κρουστά: Θάνος Καζαντζής, Ακκορντεόν: Ηρακλής Βαβάτσικας, Μπουζούκια: Μανώλης Πάππος, Πιάνο, εκτέλεση και επεξεργασία Vienna Symphonic Library: Γιώργος Καζαντζής, Μαντολίνο, λαούτο: Κώστας Ματσίγκος, Βιολιά, βιόλες: Κυριάκος Γκουβέντας, Τσέλλο: Εύη Καζαντζή, Όμποε: Γιάννης Ραζάκωφ, Τρομπέτα: Γιάννης Οικονομίδης, Πολίτικη λύρα: Χρυσάνθη Γκίκα

Δεύτερες φωνές η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Τρίτη φωνή στο “ερωτας ή τίποτα” Γιώργος Καζαντζής

Το τραγούδι «Ενα γράμμα» τραγουδάει η Φωτεινή Βελεσιώτου

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Minos EMI.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή
Εξιχνιάστηκαν 16 απάτες, τρεις εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη - Δικογραφία για 9 άτομα - Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες άνω των...
Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή
Κακοκαιρία: Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν
Κακοκαιρία: Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής