Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Ζήσης Ρούμπος, το stand up, το θέατρο και οι… βρικόλακες

Στη Θεσσαλονίκη για δύο βραδιές stand up παρέα με τον Jeremy

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Οι περισσότεροι τον ξέρουν από το «Κάψε το σενάριο». Ωστόσο ο Ζήσης Ρούμπος πριν γίνει γνωστός από την μικρή οθόνη, είχε μια θητεία στον χώρο του θεάτρου. Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μάρτη 2018 θα βρίσκεται στην πόλη μας παρέα με τον Jeremy για ένα απολαυστικό stand up comedy. Αυτό στάθηκε αφορμή για μια σύντομη συνομιλία μαζί του.

Ο κ. Ρούμπος μάς μίλησε για το θέατρο, την τηλεόραση και το stand up λέγοντας τα αγαπάει όλα για διαφορετικούς λόγους, μας είπε για το πώς ξεκίνησε η πορεία του στον χώρο της υποκριτικής, αλλά και για το Athens Dark, τη νέα  action horror σειρά που προβάλλεται στο Netwix με θέμα τους… βρικόλακες.

Εξομολογήθηκε τα όνειρά του και είπε πως θα ήθελε να δει αποκέντρωση του θεάτρου και αναβίωση των ερειπωμένων ΔΗΠΕΘΕ ενώ τόνισε πως  αν είχε τη δύναμη θα άνοιγε μία ακαδημία τεχνών και μία κρατική σχολή όπου θα διδασκόταν η παραγωγή και η υποστήριξη καλλιτεχνικών παραγωγών. 

-Αλήθεια…., υπάρχουν βρικόλακες στην Αθήνα;

-Αλήθεια με ρωτάτε; Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αιώνες τώρα.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Athens Dark; Από πού αντλήσατε έμπνευση;

-Το ATHENS DARK είναι μία ιδέα που είχα χρόνια τώρα αλλά δεν μπορούσε ποτέ να πάρει έγκριση λόγω της αντίληψης ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο κοινό στην Ελλάδα. Ευτυχώς, οι αντιλήψεις αυτές φαίνονται να αλλάζουν πια.

-Στη Θεσσαλονίκη έρχεστε για το JZ Stand Up Comedy Show. Τι θα δούμε επί σκηνής;

-Θα δείτε εμένα και τον Jeremy να κάνουμε stand up και να σχολιάζουμε πράγματα που μας έχει δώσει το κοινό. Αυτό κάνει την παράσταση φρέσκια για όποιον την έχει ξαναδεί και φυσικά για όποιον αγαπάει τις εκπομπές που κάνουμε στο youtube.

-Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Jeremy; Πώς είναι να δουλεύει κανείς μαζί του; Τι σας συνδέει και σε τι διαφέρετε;

-Με προσέγγισε ο ίδιος ο Jeremy με την ιδέα να κάναμε κάτι σε χιουμοριστική εκπομπή μαζί. Είναι πολύ καλός και ευγενικός συνεργάτης, πολύ σωστός επαγγελματίας και με πολύ χιούμορ. Παρά το ότι έχουμε σχεδόν 20 χρόνια διαφορά, νομίζω ότι ταιριάξαμε καλά σαν δίδυμο. Φυσικά δεν σταματάει να μου θυμίζει ότι είμαι μεγαλύτερος του κι εγώ δεν σταματάω να του θυμίζω ότι είμαι πιο όμορφος από αυτόν.

-Πώς ξεκίνησε το κεφάλαιο της υποκριτικής στη ζωή σας;

-Τυχαία. Πήγαινα για Καλών Τεχνών και συμμετείχα σε μία ερασιτεχνική παράσταση όπου και μαγεύτηκα από τον κόσμο του θεάτρου. Δεν έχω σταματήσει από τότε να κάνω θέατρο και αυτό το θεωρώ μεγάλη ευλογία με τα σημερινά δεδομένα.

-Έχετε δηλώσει πως όσα άτομα σας είδαν στο πρώτο επεισόδιο του «Κάψε το σενάριο» δεν σας είχαν δει στα 10 χρόνια που κάνατε θέατρο. Πώς νιώσατε για αυτή την αναγνωρισιμότητα; Και πόσο επηρέασε η συμμετοχή σας σε αυτή τη σειρά την μετέπειτα πορεία σας;

-Το ‘Κάψε το σενάριο’ μου άλλαξε τη ζωή γιατί με έκανε γνωστό. Είμαι απίστευτα ευγνώμων που συμμετείχα σε αυτό το project και φυσικά μόνο θετικά μπορώ να εκλάβω το ότι με έμαθε ο κόσμος. Κάνω ένα επάγγελμα με δημόσια προβολή, οπότε όχι μόνο δεν με ενοχλεί όταν μου μιλάει ο κόσμος στον δρόμο αλλά χαίρομαι για αυτό. Αν ισχυριζόμουν το αντίθετο, θα σήμαινε ότι μάλλον βρίσκομαι σε λάθος χώρο. 

-Θέατρο, τηλεόραση ή stand up και γιατί;

-Όλα μαζί γιατί είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά και τα αγαπάω όλα. Το stand up είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από κάποιον ρόλο. Το θέατρο είναι η μαγεία της στιγμής και η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι η καλογυαλισμένη αφήγηση. Λατρεύω τον κινηματογράφο, βλέπω άπειρες ταινίες και σειρές.

-Πώς κρίνετε το θέατρο σήμερα; Και πώς θα θέλατε να το δείτε; Τι αλλαγές θα κάνατε αν μπορούσατε;

-Δεν βλέπω τόσες πολλές παραστάσεις οπότε δεν έχω σφαιρική άποψη. Θα ήθελα να δω το ελληνικό θέατρο να αποκεντροποιείται, να φεύγει από την Αθήνα και να ανοίγουν πόλοι έλξεις θεατρικού κόσμου και στην επαρχία με την στήριξη του κράτους, να αναβιώσουν τα ερειπωμένα ΔΗΠΕΘΕ και να εργαστούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι σε όλους τους τομείς. Αν είχα τη δύναμη θα άνοιγα μία ακαδημία τεχνών και μία κρατική σχολή όπου θα διδασκόταν η παραγωγή και η υποστήριξη καλλιτεχνικών παραγωγών. 

-Με ποιον θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή και γιατί;

-Με τον Gary Oldman και τον Jim Carrey. Γιατί έτσι!

-Τι σας κάνει να γελάτε;

-Οι σαβούρδες, τα κουτάβια που τρώνε σαβούρδες και ο 18 μηνών γιος μου που προσπαθεί να κάνει beatbox.

-Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

-Να συνεχίσω να κάνω πράγματα που με γεμίζουν. Στα σχέδια δεν είμαι πολύ καλός γιατί σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν όπως τα περιμένεις.

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 21.00 στον Κινηματογράφο Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10, τηλ,2310 208007).Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ.

Σημεία προπώλησης:

Κινηματογράφος Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10, τηλ,2310 208007)

Κινηματογράφος Κολοσσαίον (Β.Όλγας 150, τηλ.2310 834996)

ή ηλεκτρονικά από το www.tickethouse.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Για μια εξέλιξη που θα φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής
Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες