Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «m.e.t.a. revisited» στο Vitruvian Thing

Μια performance από την Εύη Τζώρτζη

Το m.e.t.a. revisited (modified estimated time of arrival: μια ιστορία αφύπνισης και απελευθέρωσης) θα παιχθεί για 4 παραστάσεις:

Σάββατο 28 Απριλίου, 20:00 & 22:00 και Κυριακή 29 Απριλίου, 20:00 & 22:00 στο Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς).

Σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο,μία γυναίκα κοιμάται επάνω σε μία τηλεόραση. ”Αθώα” και ανυποψίαστη σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, κρεβάτι της η τηλεόραση, υπνωτικό της και αντικατάστατο της ζωής. Το όνειρο του ανώτερου εαυτού της περνάει εγκλωβισμένο μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης. Ποιά είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της; Και τι μπορεί να συμβεί όταν μια διαφορετική συνειδητότητα “φτάνει” απρόβλεπτα μέσα στην γκρίζα καθημερινότητα;

Τώρα που είναι ολοφάνερη πια η κατάρρευση αξιών,συστημάτων και ψευδαισθήσεων, η άφιξη μιας διαφορετικής συνειδητότητας προσανατολισμένης στο όλον και όχι στον κατακερματισμό, είναι ζητούμενο. Η πτώση μας φέρνει και την αφύπνιση. Το επόμενο βήμα; Ακόμη άγνωστο.

Μια δουλειά σε εξέλιξη που παρουσιάζεται ξανά με νέα ματιά εχοντας ως βασική θεματική τον έλεγχο και τον κατακερματισμό του ατόμου μέσα από τα ΜΜΕ, κατάσταση επίκαιρη και με δυσοίωνη μελλοντική πρόβλεψη. Ξεκίνησε με κεντρικό άξονα το video dance art “antanaclasis”, συνεχίστηκε ως live performance στο Thessaloniki Performance Festival, παράλληλο πρόγραμμα της Biennale 3(2011), και κατέληξε ως ολοκληρωμένη ιστορία στην χοροθεατρική performance “m.e.t.a” που παρουσιάστηκε σε Αθήνα (ReMap Festival και Athens Videodance Project, 2011) και Πάτρα (Λιθογραφείον, 2012).

Σύλληψη-Παραγωγή-Ερμηνεία: Εύη Τζώρτζη

Σκηνοθεσία: Εύη Τζώρτζη-Στέφανι Τσάκωνα

Χορογραφία: Στέφανι Τσάκωνα

Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης

Post Production: Νίκος Αμανίτης

Κοστούμι: Μαρία Ηλία

Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο, μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες: http://vitruvianthing.com/meta

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1999677573684996/

Vitruvian Thing

Web: http://vitruvianthing.com

Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ