Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο διάσημος 28χρονος DJ Avicii – Άγνωστα τα αίτια θανάτου

Τεράστια απώλεια για την παγκόσμια μουσική σκηνή

Νεκρός βρέθηκε ο Σουηδός παραγωγός και DJ, Avicii. Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Diana Baron, ο 28χρονος DJ βρισκόταν στo Ομάν. «Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητούμε από όλους να τη σεβαστούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Baron.

Ο 28χρονος έπασχε από προβλήματα υγείας στο συκώτι και στο πάγκρεας, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστοί, για την ώρα, οι λόγοι που έχασε τη ζωή του. Ο καλλιτέχνης έχει κερδίσει δύο βραβεία MTV, ένα Billboard, ενώ ήταν υποψήφιος δύο φορές για βραβείο Grammy. Τα διασημότερα κομμάτια του «Wake Me Up» και «Levels» είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία φτάνοντας στο No 1 της λίστας του Billboard με τα top dance club songs.      

Ο Σουηδός dj είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής διασκευάζοντας επιτυχίες τους. Η Madonna, ο Lenny Kravitz, η Robyn, ο Enrique Iglesias κ.ά. είχαν δουλέψει μαζί του ενώ είχε κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs του πλανήτη.  

Ο θάνατός του έρχεται λίγες μέρες μετά την υποψηφιότητά του για ένα βραβείο Billboard Music στην κατηγορία κορυφαίο χορευτικό / ηλεκτρονικό άλμπουμ για το "Avicii (01)".  

Ο Avicii είχε υποστεί στο παρελθόν οξεία παγκρεατίτιδα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αφότου αφαίρεσε χοληδόχο κύστη και σκωληκοειδή απόφυση το 2014, είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες το 2016 αλλά συνέχισε να φτιάχνει μουσική στο στούντιο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ