Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«The Comic Con»: Επιστρέφει με διάσημους δημιουργούς - Για 3 ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Σε νέο, μεγαλύτερο "σπίτι" φέτος το φεστιβάλ  ...

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το φετινό Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τους εντός και εκτός των συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Το «The Comic Con 4» επιστρέφει φέτος με ακόμη πιο διάσημους δημιουργούς, με ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, με ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα και με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, στο καινούργιο, μεγαλύτερο «σπίτι» του: το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Λούκυ Λουκ, δια χειρός Thierry Capezzone

Στο τριήμερο της λειτουργίας του (4-6 Μαΐου 2018), το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» θα φιλοξενήσει τον Frank Miller, τον κορυφαίο εν ενεργεία σχεδιαστή στον πλανήτη, και ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της 9ης Τέχνης. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους τής MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων με παρουσιαστές τον Γιάννη Σερβετά και τον Δημήτρη Μεντζέλο. Ασφαλώς, όπως κάθε χρόνο, στο τριήμερο της λειτουργίας του το «The Comic Con» έχει προγραμματίσει σειρά workshops και masterclasses, cosplayer events, μοναδικά χάπενινγκ και διαγωνισμούς με απίστευτα δώρα.

Ο Φρανκ Μίλλερ

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, το «The Comic Con» έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στον πλανήτη σήμερα, όπως ο Dave McKean, ο Giorgio Cavazzano, ο Achdé, ο Mike Collins και πολλοί άλλοι. Φέτος φέρνει τον Frank Miller, τον κορυφαίο εν ενεργεία δημιουργό, τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο κόμικ και στον κινηματογράφο, αλλά και περισσότερους από 130 έλληνες δημιουργούς.

Σχετικά με τη συναυλία

Σχετικά με τη συναυλία που θα μεταφέρει νοητά το κοινό «in a universe far, far away...» να αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2018 από τη MOYSA, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία (που θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21.00) περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Star Wars «May the fourth», οι οποίες εντάσσονται στο φετινό «The Comic Con». Μεταξύ άλλων, οι φίλοι τού Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σουίτα που περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια τού John Williams, όπως τα «The Imperial March (Darth Vader's Theme)» και «Princess Leia's Theme», αλλά και -φυσικά- την εμβληματική μουσική των τίτλων τής σειράς ταινιών. Η ημέρα των εγκαινίων τής διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί με ένα ορχηστρικό μίνι πάρτι με αγαπημένα κομμάτια, παιγμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Παίξε και κέρδισε

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος οι επισκέπτες τού «The Comic Con» θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους στα κόμικ, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα video games. Μόνο που φέτος θα το κάνουν... επί τρία! Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα κληθούν να αποδείξουν στον Γιάννη Σερβετά και στον Δημήτρη Μεντζέλο, σε τρία διαφορετικά sessions, ότι δικαίως κατέχουν «διδακτορικό» στα κόμικ, αφού γνωρίζουν μέχρι και το νούμερο παντελονιού που φορά ο Κλαρκ Κεντ. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι νικητές θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα...

Κόμικ πάρτυ

Τo Thessaloniki Comic Convention δεν θα μπορούσε να αποχαιρετίσει απλώς το κοινό του: θα το κάνει με ένα σούπερ κόμικ πάρτι! Ο Δημήτρης Μεντζέλοςθα σταθεί στα decks και θα συνεπάρει με τους ήχους του το κοινό σε ένα πρόγραμμα που θα αφήσει εποχή.

Τουλάχιστον μέχρι το «The Comic Con 5»...

Το «The Comic Con 4» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ώς τις 6 Μαΐου 2018, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.

Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00.

Εισιτήρια:

€7 (εισιτήριο ημέρας).

€12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).

€14 (εισιτήριο τριημέρου - ταμείο).

Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ