Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Αρχίζει σήμερα το #SKG Bridges Uprising Arts & Culture Festival, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σήμερα θα γίνουν εκδηλώσεις και σεμινάρια από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. στο Λιμάνι-Αποθήκη 1, Β και Προβλήτα Α’, στην Νέα Παραλία (βίντεο εγκατάσταση 10:00 - 23:00 Κήπος του Απογευματινού ήλιου), στη Μονή Λαζαριστών (ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ12:00 - 13:00), στην πλατεία Κορδελιού (ΠOIHTIKA ΑΝΑΛΟΓΙΑ20:00 - 20:30, συναυλίες 21:00 - 22:30), στο Βασιλικό Θέατρο (AFTER THE CAMPSITE – ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ21:00 - 22:00), στην Αποθήκη 1 (Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ19:00 - 20:40, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!! 21:30 - 23:30),στο ΚΩΘ (19:00 - 20:00 εργαστήρια διαλέξεις) και στο Μέγαρο Μουσικής (ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ21:00 - 22:00). Περισσότερα στο https://skgbridgesfestival.com/

Σήμερα στις 18:30 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «ΣΥΝΑΞΗ Μνήμης του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη (1908-1993): θνητοὶ καὶ ἅγιοι ἐν λιτανείᾳ». Θα μιλήσουν: Νικόλαος Γραίκος, Αλέξανδρος Μακρής-Χρήστος Φ. Μαργαρίτης, Γαβριήλ Ν. Πεντζίκης, Χρυσόστομος Σταμούλης, Αρχ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Γεώργιος Τσιγάρας. Η ΣΥΝΑΞΗ Μνήμης του Ν. Γ. Πεντζίκη αποτελεί μία παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΤΕΜΠΛΟΝ. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης. 20ός και 21ος αιώνας» που πρόσφατα ολοκλήρωσε τον κύκλο της στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ. Με τη θεματική της έκθεσης σχετίζεται άμεσα μία ομάδα ζωγραφικών έργων του Πεντζίκη, τα «Συναξάρια», αλλά και πολλά γραπτά του που δημιουργούν στον αναγνώστη α ί σ θ η σ η,   όμοια με εκείνη της Έκθεσης, όπου ο επισκέπτης κάνει την υπέρβασή του, πέρα από το Ιερό Φράγμα του Βήματος, δηλαδή του Τέμπλου...

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει η διευθύντρια του ΜΒΠ, δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου. Είσοδος ελεύθερη

Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης συναντά τον διάσημο μαέστρο Miguel Angel Navarro. Την Τετάρτη 9 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ και ώρα 21.00, οι φίλοι του δυναμικού ηχοχρώματος της μπάντας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, δομημένο από τον εξαιρετικό Ισπανό μαέστρο.

Το ξενοδοχείο Metropolitan ( Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65) φιλοξενεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, την 25η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Σχήματα με χρώματα". Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού κας Μαρίας Γρηγοριάδου. Η έκθεση εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, όπου μεταμορφώνονται σε ένα προσωπικό χώρο - χάρτη της καλλιτέχνιδας.  Λειτουργεί 10.00-21.00.

-«Κιβωτός» είναι ο τίτλος της έκθεσης του αρχιτέκτονα-εικαστικού Στέργιου Τσιούμα που φιοξενείται στην Βίλλα Πετρίδη 5-28 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει έργα και λίγες ζωγραφιές από την τελευταία 20ετία, όπου ανιχνεύεται η σχέση του κατασκευάζειν και του ποιείν.

-Έκθεσης γλυπτικής Ιωάννη Αστερίου φιλοξενείται στη Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21). Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας". Λειτουργεί 18.30-21.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ