Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το ΚΘΒΕ προσκαλεί την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση "Παρ’ όλα αυτά. Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο", σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στις 21.00 στο Βασιλικό Θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Για όλους εκείνους που θα ήθελαν να συμμετέχουν πιο ενεργά στις πρωτοβουλίες της Ε.Α.Ε., θα υπάρχει η δυνατότητα την ημέρα της παράστασης, να εγγραφούν μέλη ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική ενίσχυση. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Τηλ. κρατήσεων: 210-38.26.600, 210- 64.56.713, καθημερινά 9πμ-5μμ

Για παιδιά

Τα Παιδιά, μπορούν να επισκεφθούν στις 18.30 την Παιδική Βιβλιοθήκη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου για να φτιάξουν καρτούλες που θα χαρίσουν στη μαμά τους για την "γιορτή της μητέρας",  Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά Α΄Δημοτικού και άνω. Απαραίτητη η τηλεφωνική προεγγραφή στα τηλ. 2310 434132-3.

Στο πλαίσιο του SKG Bridges 21:45 – 23:15 θα γίνει εξωτερική προβολή με μουσική στον Αύλειο χώρο Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Μάνος Μυλωνάκης επενδύει ως (DJ-SET) με μουσικές επιλογές από τη δική του δισκογραφία τις προβολές φωτογραφιών. Μουσικά θέματα από το θέατρο και τον κινηματογράφο που γεννούν ή γεννιούνται από τις εικόνες συνθέτουν μία ακόμη παράλληλη ηχητική ιστορία στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Public Τσιμισκή και η διαΝΕΟσις μάς στις 19.00 προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: "Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή".

Στις 20.00 στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Νικολάου Γερμανού 1 εγκαινιάζεται η έκθεση «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη-Το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018». Θα λειτουργήσει μέχρι 30/5. Ώρες λειτουργίας Πινακοθήκης: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 14.00.

-Το ξενοδοχείο Metropolitan ( Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65) φιλοξενεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, την 25η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Σχήματα με χρώματα". Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού κας Μαρίας Γρηγοριάδου. Η έκθεση εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, όπου μεταμορφώνονται σε ένα προσωπικό χώρο - χάρτη της καλλιτέχνιδας.  Λειτουργεί 10.00-21.00.

-«Κιβωτός» είναι ο τίτλος της έκθεσης του αρχιτέκτονα-εικαστικού Στέργιου Τσιούμα που φιοξενείται στην Βίλλα Πετρίδη 5-28 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει έργα και λίγες ζωγραφιές από την τελευταία 20ετία, όπου ανιχνεύεται η σχέση του κατασκευάζειν και του ποιείν.

-Έκθεσης γλυπτικής Ιωάννη Αστερίου φιλοξενείται στη Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21). Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας". Λειτουργεί 18.30-21.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίδομα μητρότητας: Άνοιξε η πλατφόρμα για αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες
Θα λαμβάνουν μηνιαίως και για εννέα μήνες ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που, σήμερα, ανέρχεται στα 830 ευρώ
Επίδομα μητρότητας: Άνοιξε η πλατφόρμα για αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες