Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενθουσίασε η «Ασκητική» από το ΚΘΒΕ στην Κίνα

Η παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου παρουσιάστηκε στο Πεκίνο στο κατάμεστο Mong Man Wai Concert Hall

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου  Ελλάδος «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη στο Πεκίνο στο κατάμεστο Mong Man Wai Concert Hall, την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Μαΐου. Η παραγωγή, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα, ταξίδεψε στην Κίνα όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «18th Meet In Beijing Arts Festival» του Πεκίνου, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) .

Η Ασκητική, μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη,  αποτέλεσε μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρόταση για τα θεατρικά δεδομένα της Κίνας, καθώς πρόκειται για την παρουσίαση στη σκηνή ενός αμιγώς φιλοσοφικού κειμένου με μεταφυσικές προεκτάσεις.

Και οι δύο παραστάσεις που δόθηκαν την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Μαΐου με υπέρτιτλους στα αγγλικά και στα κινεζικά,  ήταν sold out.

Παράλληλα, διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία "Workshop" με θέμα το Αρχαίο Δράμα και τη σχέση του με το κινεζικό θέατρο, στις 12 Μαΐου το οποίο παρακολούθησαν φοιτητές και καλλιτέχνες του Πεκίνου καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ