Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το “13” της διαφορετικότητας επιστρέφει στη σκηνή

Για τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο και τα έσοδα θα δοθούν για καλό σκοπό

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Σε κάποια άλλη εποχή, πάνω στο πιο ψηλό βουνό, τότε που κυβερνούσαν οι 12 «εκλεκτοί» γεννήθηκε ένα παιδί… το 13! Και έγινε το γρουσούζικο, αυτό που χαλάει την αρμονία της τέλειας, ισχυρής δωδεκάδας. Μεγάλωσε μέσα στη μοναξιά, στην κακοποίηση, στο μίσος και στον φόβο. Μέσα στο σκοτάδι! Θύμα της αλαζονείας που δημιουργεί η εξουσία και ο πλούτος. Τι θα γίνει όμως όταν θα βρεθούν κάποιοι που θα το αποδεχθούν χωρίς όρους; Τι θα συμβεί όταν το 13 αντικρύσει τη φωτεινή πλευρά της ζωής; Θα βρει τη δύναμη να πιστέψει στον εαυτό του;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο «13», στο έργο της Θεατρικής Ομάδας «Κύκλος Ζωής», που μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα και τις sold out παραστάσεις το 2015 στο Βασιλικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Μ2 και στο θέατρο  ΚΑΠΠΑ 2000, επιστρέφει για τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο την Παρασκευή 1 (στις 21:00) και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 (στις 18:00 και 21.00).

«Ανανεωμένο και πιο ώριμο από ποτέ έρχεται για να αναδείξει το μεγαλείο και τη δύναμη της αγάπης όταν αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τον φόβο του διαφορετικού, τη μοναξιά του ξεχωριστού και το σκοτάδι της ψυχής», αναφέρουν οι διοργανωτές του.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Το «13» γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε, πλαισιώθηκε και υπηρετήθηκε από τα μέλη της θεατρικής ομάδας "Κύκλος Ζωής». Πρόκειται για  ανθρώπους με ψυχή και φαντασία που πιστεύουν στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Τριανταένα ερασιτέχνες… ηθοποιοί, σκηνογράφοι, φωτιστές, ενδυματολόγοι, επιμελητές μουσικής, χορογράφοι και άλλων καλλιτεχνικών ιδιοτήτων βρήκαν τον δικό τους ρόλο και βγήκαν στη σκηνή, ξεκινώντας ένα ταξίδι αλληλεγγύης χωρίς τέλος.

Ο Παναγιώτης Θ. Καβαλιεράκης εκπροσωπώντας την Θεατρική Ομάδα «Κύκλος Ζωής» δήλωσε στο typosthes,gr πως «το “13” ουσιαστικά μιλά για το διαφορετικό στη λογική του θέματος του bullying. Στο έργο που έγραψε ο Βησσαρίων Σάκκος μεταφερόμαστε στην Ελλάδα των 12 θεών. Εκεί βρίσκεται και το “13” που κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Απαξιωμένο, βρίσκει τελικά αγάπη και αποδοχή από χωρικούς της γης. Και όταν επιστρέφει διεκδικεί τη θέση του. Αυτό που θελήσαμε να δείξουμε μέσα από την παράσταση είναι να σχολιάσουμε πως λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση του “13”, έχουμε δεχτεί εκφοβισμό είτε στο σχολείο, είτε στην οικογένεια, είτε στην παρέα. Παράλληλα μέσα από την ιστορία αυτή θέλαμε να τονίσουμε πως μπορούμε να βρούμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην κοινωνία και να απολαύσουμε αυτό που είμαστε».

Αξίζει να σημειωθεί  πως τα έσοδα από κάθε παράσταση, εδώ και έξι χρόνια, διατίθενται σε ιδρύματα, συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο έργο ζωής που επιτελούν.

Τώρα τα έσοδα των τριών παραστάσεων θα διατεθούν: στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών µε Nεοπλασµατικές Aσθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάµψη», στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο» και στη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης».

Παραγωγή: “Κύκλος Ζωής” Θεατρική Ομάδα, Διοργάνωση: “Δέντρο Ζωής” Κοινωνικός Σύλλογος.

Είσοδος:  Πλατεία 10€, Εξώστης 8€ . Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: www.facebook.com/MenoumePantaPaidia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ