Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Στην Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν έργα του αναγνωρισμένου Κρητικού ζωγράφου Νίκου Βισκαδουράκη. Πρόκειται για την παρουσίαση της έκθεσης «Ο Οδυσέας στον Άδη» που στέφθηκε με επιτυχία στην Κρήτη έχοντας την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Δείτε την στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης μέχρι 8 Ιουλίου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το φιλότεχνο κοινό στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν απόψε στις 20.00.

Απόψε, ώρα 19:00 θα τελεστούν εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στον χώρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας (Θεοφίλου 25). Τα έργα που θα εκτεθούν φιλοτεχνήθηκαν από όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα ζωγραφικής ενηλίκων της ζωγράφου Ειρήνης Σουλούνια κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο 2017 έως Μάιο 2018. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 4 έως 6 Ιουνίου και ώρες 9:00-13:00.

-Έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώς Τζενανίδου με τίτλο "Ματιά καθαρή σαν ενός ηλιοτρόπιου" φιλοξενείται στο Κτήμα Χρηστίδη (Άνω Περαία). Θέμα της έκθεσης η αθωότητα, η σκέψη και η μνήμη, η μεταξύ τους σχέση σε συνάρτηση με τον ανθρώπινο βίο. Είκοσι ζωγραφικά έργα φιλοτεχνημένα με λάδι σε καμβά, αλλά και συνδυασμό ζωγραφικής με κολάζ, δημιουργούν προσωπικούς αυτοβιογραφικούς συνειρμούς στο θεατή. Η καλλιτέχνις πιστή στη ζωγραφική εικαστική έκφραση, επιδίδεται στην αναζήτηση της σχέσης και της δύναμης χρωμάτων και φωτός.

-Τρεις εκθέσεις φιλοξενεί η Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την ατομική έκθεση της εγκαθιδρυμένης στην Ελλάδα και το εξωτερικό ομογενούς ζωγράφου Chrys Roboras στην Κεντρική Αίθουσα, τη 2η ατομική της νεαρής Θεσσαλονικιάς ζωγράφου Φωτεινής Τσακιρούδη στον χώρο Showroom της γκαλερί, ενώ στον χώρο Project Room της γκλερί εκθέτει ο βετεράνος ζωγράφος Κωνσταντίνος Γόγαλης σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Οφηλίας Ψωμαδάκη. Ώρες/Μέρες Λειτουργίας: Πε, Πα 17.00 - 21.00, Σα 11.00 - 15.00.

- «3xxx-Χρώμα, Χάραξη, Χώρος» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αλλατίνη-Dassaut (Λ.Στρατού 2). Η έκθεση παραπέμπει στα 3 εργαστήρια από τα 7, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και αναφέρεται στις δραστηριότητες των ερευνητικών αντικειμένων που διαπραγματεύονται δάσκαλοι και φοιτητές, στις έννοιες και τα πεδία, χρώμα, χάραξη, χώρος! Έργα με χρώμα από ομάδες σπουδαστριών-στων , από το 3° εργαστήριο ζωγραφικής (καθ. Γιώργος Τσακίρης), με χαράξεις και τυπώματα από το εργαστήριο χαρακτικής (καθ. Μανόλης Γιανναδάκης) και αναπτύξεις στον χώρο, στις 3 διαστάσεις με γλυπτικές συνθέσεις του εργαστηρίου γλυπτικής (καθ. Γιώργος Τσάρας), έργα που συνομιλούν συμπράττουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Διάρκεια έως 20 Ιουνίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00-21:00

-ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ μας προσκαλεί στην έκθεση «Το ξεχασμένο Μέτωπο και η ελληνική εμπειρία -The forgotten Front and the Greek experience

1915-1919» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108. Διάρκεια έκθεσης έως 3 Αυγούστου 2018. Χειμερινό ωράριο μέχρι 29 Ιουνίου: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 18:00, Δευτέρα κλειστά

-Το ξενοδοχείο Metropolitan ( Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65) φιλοξενεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, την 25η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Σχήματα με χρώματα". Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού κας Μαρίας Γρηγοριάδου. Η έκθεση εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, όπου μεταμορφώνονται σε ένα προσωπικό χώρο - χάρτη της καλλιτέχνιδας.  Λειτουργεί 10.00-21.00.

Βιβλίο

-Ο IANOS και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου των Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊωάννου "Οι έξι θάνατοι του Τζωρτζ Πολκ" που θα γίνει στο πατάρι του βιβλιοπωλείου στο κατάστημα της Αριστοτέλους 7.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αν. καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαφείρης, ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, καθώς και οι συγγραφείς.

-Αρχίζει σήμερα να λειτουργεί το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην Παραλία της πόλης κοντά στο Λευκό Πύργο. Επισκεφθείτε το σήμερα 18.30-23.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ