Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτές θα είναι οι μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η αυλαία για τις καλοκαιρινές συναυλίες έχει ήδη ανοίξει εδώ και μερικές μέρες. Πρώτα ήταν οι UB40 με τους Thievery Corporation στο Fix Factory Open Air στις 30/5. Έπειτα ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Γης τη Δευτέρα 4/6/2018 σε μια βραδιά που, μπορεί να είχε μια 20λεπτη παύση λόγω της βροχής που ξέσπασε, όμως αντάμειψε τους πιστούς φίλους των δύο ερμηνευτών σε ένα χορταστικό και γεμάτο με καλή μουσική live. Και την Παρασκευή 8/6 η Γιώτα Νέγκα με την οποία άρχισε το φετινό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στην Σταυρούπολη.

Και όσο περνούν οι μέρες και η θερμοκρασία ανεβαίνει, αυξάνονται σιγά σιγά και οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους. Απόψε είναι η σειρά της Μαρίζας Ρίζου να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει για το κοινό. Στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Την χρονιά που πέρασε η Ρίζου έδωσε live εντός και εκτός Αθηνών, έγραψε τη μουσική για την πιο πετυχημένη παράσταση της χρονιάς «Μαντάμ Σουσού» στο Θέατρο Παλλάς, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Feelgood Records. Γεμάτη με όλη αυτή την ενέργεια λοιπόν, ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις.

Στην πόλη μας μαζί με όλα τα γνωστά της τραγούδια, όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», θα μοιραστεί και το «Ας Γελάμε Συχνά», το φωτεινό, αισιόδοξο τραγούδι, που γεννήθηκε από την πρώτη της συνεργασία με τον Κωστή. Όπως πάντα, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν αγαπημένα της κομμάτια άλλων δημιουργών, μεταμορφωμένα, ενορχηστρωμένα και ερμηνευμένα με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ντυμένα στην πολύχρωμη αύρα της.

Ώρα έναρξης: 21:30. Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο).

Μίλτος Πασχαλίδης

Στη Μονή Λαζαριστών έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη live που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού τις επόμενες μέρες. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου από την πόλη μας θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά από έναν sold out χειμώνα και με τη νέα κυκλοφορία του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία».

Τι να περιμένετε; Θα είναι μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, ροκ ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια «σταθμούς,» αλλά και τις νέες του επιτυχίες και απρόβλεπτες επιλογές. Το πρόγραμμα θα αρχίσει  με αγαπημένα τραγούδια του όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», «Σ’ τα Είπα Όλα» και τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» και θα συνεχίζει με τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Ήδη «η Ρωξάνη», «Στις ξερολιθιές» και «Οι έρωτες του δρόμου» έχουν βρει τη θέση τους στην καρδιά μας.

Περισσότερα; Στη σκηνή!

Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος: 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων), 14€ (ταμείο).

Γιάννης Αγγελάκας & 100 ̊C – Παύλος Παυλίδης & B-movies

Και το Σάββατο 16/6 τη «σκυτάλη» θα πάρουν ο Γιάννης Αγγελάκας και 100 ̊C μαζί με τον Παύλος Παυλίδης και τους B-movies με τη συναυλία τους με τίτλο «Από γιορτή σε γιορτή». Ήταν το live που αρκετοί τυχεροί από εμάς είδαμε τον περασμένο χειμώνα στο WE (αν και ο συγκεκριμένος συναυλιακός χώρος υστερεί σε θέματα ακουστικής). Όσοι λοιπόν δεν τους χαρήκατε τότε ή θέλετε να τους απολαύσετε ξανά, μπορείτε να πάτε στη Μονής Λαζαριστών για να ακούσετε κομμάτια από τις «Τρύπες», από τα «Ξύλινα Σπαθιά», αλλά και από τις προσωπικές δουλειές των δύο frontman των παραπάνω συγκροτημάτων. Η ροκ στα καλύτερά της! Εσείς θα λείπετε από αυτήν τη γιορτή;

Παύλος Παυλίδης & B-movies: Τόλης Δεληγιάννης (Μπάσο), Ορέστης Μπενέκας (Πλήκτρα), Δημήτρης Οικονόμου (Τύμπανα), Αλέκος Βουλγαράκης (Ηλεκτρική κιθάρα), Ηχοληψία: Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (Ακουστική κιθάρα), Αλέξης Αρχοντής (Τύμπανα), Γιάννης Σαββίδης (Ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Αβραμίδης (Τρομπέτα), James Wylie (Σαξόφωνο), Ηλίας Μπαγλάνης (Πλήκτρα). Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Ταχτσίδης.

Έναρξη: 21:00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30. Είσοδος: 10€ (περιορισμένος αριθμός), 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων), 14€ (ταμείο).

«Νύχτες καλοκαιριού» με Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Φέτος το καλοκαίρι η περιοδεία της έχει τίτλο «Νύχτες καλοκαιριού». Και στο πλαίσιό της θα έρθει και στην πόλη μας την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους, σε μια συναυλία που εντάσσεται στο «Φεστιβάλ Δάσους» του ΚΘΒΕ.

Τι θα ακούσετε; «Ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε για να τραγουδιέται, να φέρνει κοντά τις παρέες», αναφέρει η ίδια η ερμηνεύτρια.

Παλιές επιτυχίες και νέα τραγούδια, αλλά και διασκευές σε μια βραδιά όπως μόνο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μπορεί να ετοιμάσει. Ετοιμαστείτε να τραγουδήσετε μαζί της, να σας παρασύρει στο ρυθμό της.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Η συναυλία αρχίζει 21.30.

Είσοδος: Προπώληση (από Ταμεία ΚΘΒΕ Τ.2315 200 200, Γερμανός, ticketmaster.gr ) προς 13 €, στο ταμείο 15 €, ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ: 10 €.

Γιάννης Χαρούλης με νέα τραγούδια

Έχει το δικό του κοινό που τον ακολουθεί πιστά. Ο Γιάννης Χαρούλης είναι στα «πάνω» του τα τελευταία χρόνια και οι συναυλίες του συνήθως είναι sold out. Στην πόλη μας θα τραγουδήσει στο Θέατρο Γης τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 21.00. Στις… αποσκευές του θα έχει και νέα ανέκδοτα τραγούδια. Τι να περιμένετε; «Θα μας παρασύρει σε απρόβλεπτες συγκινήσεις, με τη μουσική και τη φωνή του, με ό,τι νέο μας φέρνει και με ό,τι παλιό έχουμε αγαπήσει, με απλότητα και ειλικρίνεια. Σαν τα μικρά ρυάκια που κινούν για τις θάλασσες... καράβια τα τραγούδια και μας ταξιδεύουν...», αναφέρουν οι διοργανωτές της συναυλίας.

Είσοδος: 13 €, Μειωμένο (ανέργων, φοιτητές) 11 €. Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200), Γερμανός, ticketmaster.gr, Public, Σάρωθρον (Κατούνη 17). Πληροφορίες: ΚΘΒΕ  Τ. 2315 200 200.

«Όμορφο όνειρο» με Νατάσσα Μποφίλιου

Στις 25/6 και ώρα 21.30 η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν στο Θέατρο Δάσους το «Όμορφο Όνειρό» τους.

Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση (ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200), Γερμανός, ticketmaster.gr): 13 €, Ταμείο: 15 €.

Imam Baildi με ελεύθερη είσοδο

Τους «ImamBaildi» παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 21.30 στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο!

Στόχος ; Να υποστηριχθεί, με αυτήν τη συναυλία, το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως– Σταυρουπόλεως.

Μοναδική υποχρέωση; Οι θεατές καλούνται οι θεατές, αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα (λάδι, όσπρια, ντοματοχυμούς) για τα συσσίτια που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι «ImamBaildi» συμπληρώνουν 10 χρόνια πετυχημένης πορείας και παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από το album τους που θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά. Θα απολαύσουν ζωντανά επί σκηνής το πρώτο single, της νέας τους δουλειάς, που αποτελεί μια νέα προσέγγιση στο τραγούδι «Χαρά μου», που είχε κυκλοφορήσει το 1952 σε μουσική του Τάκη Μωράκη και σε στίχους του Κώστα Πρετεντέρη και του Γιώργου Οικονομίδη. Επίσης το «Δε μου φταίει κανείς», σε μουσική των «ImamBaildi» και την ήδη αγαπημένη από κοινό και κριτικούς διασκευή του κομματιού «Τα Ζηλιάρικά σου μάτια»(https://www.youtube.com/watch?v=C-ZILACDQbE) του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη, με ερμηνευτή τον Κωστή Μαραβέγια.

ImamBaildi: Ορέστης Φαληρέας: DJ, μπάσο, Λύσανδρος Φαληρέας: drums, κρουστά, πλήκτρα, Ρένα Μόρφη: Τραγούδι,MC Yinka: Ραπ, Φωνητικά|| Γιάννης Δίσκος: Σαξόφωνο, Κλαρίνο|| Λάμπης Κουντουρόγιαννης: Ηλ. Κιθάρα , Αλέξης Αραπατσάκος: Μπουζούκι, φωνητικά, Αγαπητός Καταξάκης: Ηχοληψία.

Η ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ επιστρέφει με πολιτιστικές προτάσεις και αυτό το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης προτείνει για τους θερινούς μήνες βραδιές με τζαζ και κινηματογράφο.

Η επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων PRESS_taratsa, που εγκαινίασε πέρυσι το Ίδρυμα, επανέρχεται φέτος σε δύο κύκλους: Από την Τετάρτη 13 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου και από τις 20 Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ΕΣΗΕΜ-Θ στη Στρατηγού Καλλάρη 5 υποδέχεται το κοινό, που μπορεί να παρακολουθήσει συναυλίες από τα πιο επίκαιρα σχήματα τζαζ και κινηματογραφικές προβολές, πίνοντας το ποτό του και απολαμβάνοντας τη θέα της θάλασσας από την ταράτσα του ιστορικού κτηρίου.

Η αυλαία ανοίγει

την Τετάρτη 13/06/2018 JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ με τους Plan3. Ο  Μάκης Στεφανίδης (κιθάρα), ο Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο) και ο  Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα) θα παίξουν συνθέσεις τους από το άλμπουμ From Stockholm to Samothraki. Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 7€ με ποτό (μπίρα ή κρασί).

Ηλεκτρονική μουσική από τον Ten Walls στην ταράτσα του Met Hotel

Λίγο πιο διαφορετικό, στο πνεύμα όμως των live που κάνει, είναι το δεύτερο NON Rooftop event στην ταράτσα του The Met Hotel. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στην ταράτσα του γνωστού ξενοδοχείου θα παίξει μουσική ο Λιθουανός Ten Walls που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι ο Ten Walls ή αλλιώς Mario Basanov, γεννημένος στην Λιθουανία, δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στο μουσικό κοινό όταν κυκλοφόρησε το «Requiem» το 2013. Ακολούθησαν κομμάτια όπως το «Walking With Elephants» και το «Sparta» που τον καθιέρωσαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Θεωρείται ως ένα από τα ονόματα του χώρου που έχουν πολλά να προσφέρουν στην ηλεκτρονική μουσική. 

Μαζί του, ο Ison & o Andreas Athineos από τη ΝΟΝ και ο Thanos Athanasiadis.

Ώρα Έναρξης: 16.00. Λήξη στις 12 τα μεσάνυχτα. Τηλέφωνο Κρατήσεων 694 2555344

Προπώληση Εισιτηρίων: Online: goo.gl/hbTYYQ

Και στα καταστήματα:

Stereodisc Record Shop (Πλ.Αριστοτέλους 4 -2310 262 912)

UNDERGROUND Stores (Πλ.Ναυαρίνου - 2310 278 822 & Αγιας Σοφίας - 2310 260 944)

Beκουτί Λαρισα

Owl Clothes (Βαλαωριτου 4 - 231 038 5834)

Hotel Shop Thessaloniki (Παλαιών Πατρών Γερμανού 10 - 2311 829 045)

Λυκίσκος (Συνταγμ. Δαβάκη 65, Σταυρουπολη 2311 241 863)

Germanos Stores

Cosmote Stores.’

Είσοδος 15 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ