Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το Γαλλικό Ινστιτούτο γιορτάζει την Ημέρα Μουσικής

Με δύο δωρεάν συναυλίες

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει δύο ιδιαίτερες και μοναδικές συναυλίες 20:00 Perle Music και 21:00 Θεσσαλονίκη, μουσικό σταυροδρόμι.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδι-κιθάρα, Νάκης Πετρόπουλος κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης βιολί, Γιώργος Νεράντζης κοντραμπάσο) και special guest ο βιρτουόζος Γάλλος κιθαρίστας Christophe Astolfi.

Μουσικές συναντήσεις του ρεμπέτικου με τα γαλλικά chansons & την jazz manouche, σε ρυθμούς swing, bossa, waltz, tango... 

 Η τέχνη είναι υπόθεση όλων!     

Αυτό είναι το σλόγκαν του συγκροτήματος Perle που αποτελείται από τρεις πρόσφυγες από το Κονγκό, δύο άνδρες και μία γυναίκα και στις 20:00 θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο από τραγούδια ρούμπα και γκόσπελ!

Φωνή : Richard Lusakumunu, Moria Nsumbu, Thérèse-Nadine Mulanga

Κιθάρα : Moria Nsumbu

Πιάνο: Antonis Disoglou

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ Solidarity Now

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Masterclass με τον Christophe Astolfi

18.00 - 20.00        

Guitar Jazz Manouche

Ο Christophe Astolfi είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στα τσιγγάνικα βαλς για τα οποία έγραψε μάλιστα μια μέθοδο, αλλά είναι αρχικά ένας μουσικός που αυτοσχεδιάζει τόσο στο στύλ του Django Reinhardt όσο και στο be-bop, γεγονός που προσθέτει στην ερμηνεία του μια μοναδικότητα. Διδάσκει επίσης τζαζ μουσική στη σχολή Chope des Puces στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη masterclass απευθύνεται σε κιθαρίστες και μουσικούς που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να τελειοποιήσουν το στυλ manouche. Η τεχνική του δεξιού χεριού, η ιδιαίτερη ορολογία του στυλ, η συνοδεία, το ρεπερτόριο θα είναι μέρη του προγράμματος σ' αυτό το ραντεβού. Θα μοιραστούμε ανέκδοτες ιστορίες που θα μας παραπέμψουν στην ιστορία της μουσικής αυτής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡH

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ