Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σπουδαίοι Έλληνες τραγουδιστές δωρεάν στην πλατεία του Μεγάρου!

Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο - Από πότε μέχρι πότε

Μοναδικές στιγμές με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς μάς προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βγαίνοντας από τις κλειστές του αίθουσες και μεταφέροντας τη δραστηριότητά του σε εξωτερικό χώρο. Η όμορφη πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια, με την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι τον Όλυμπο, γίνεται ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού τον οποίο μπορούν να χαρούν όλοι. Με ελεύθερη είσοδο και με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση, όρθιοι, βολτάροντας ή καθισμένοι στα σκαλιά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα απολαύσουν τέσσερις μεγάλες συναυλίες, μία κάθε Παρασκευή από τις 15 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2018. Η ώρα έναρξης σε όλες είναι 21:30.

15.6.2018

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»

με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Στίχοι και ιστορίες του Νίκου Γκάτσου που έχουν αγγίξει την ψυχή μας, τραγούδια του σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Ανδριόπουλου και Κηλαηδόνη, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της νεότερης Ελλάδας. O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, συναντιέται στη σκηνή με την κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και διαβάζει κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα, ενώ τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Τους δύο ξεχωριστούς ερμηνευτές συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

22.6.2018

«Ένα δικό μας ρετρό»

με τους Αργύρη Μπακιρτζή - «Θέλω να πάρω τα βουνά»

«Θέλω να πάρω τα βουνά», από το ομότιτλο σατιρικό τραγούδι που θα ακουστεί και στη συναυλία, είναι το όνομα του σχήματος που αποτελείται από τον Αργύρη Μπακιρτζή (τραγούδι), την Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι), τον Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο) και τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο). Με σημείο εκκίνησης αστικά και λαϊκά τραγούδια του μεσοπολέμου, το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, από παραδοσιακά και δημοτικοφανή έως οπερετικά και επιθεωρησιακά κομμάτια, από ανατολίτικα έως δυτικότροπα και από χιουμοριστικά έως λυρικά, πάντοτε όμως αναζητώντας «ένα δικό μας ρετρό». Η παράσταση επαναλαμβάνει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί πέρυσι για ένα σχετικό αφιέρωμα στη Λυρική Σκηνή.

29.6.2018

«Τα τραγούδια κύκλους κάνουν»

με τη Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά

Δύο σπουδαίες τραγουδίστριες, που όλη η πορεία τους είναι ταυτισμένη με την ποιότητα, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια, σε ένα μουσικό ταξίδι με έργα που αγαπήθηκαν, με τραγούδια που κρίθηκαν από τον χρόνο και πολλές φορές συνδέθηκαν με την ίδια την ιστορία. Τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Νίκου Κυπουργού, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου δίνουν το στίγμα αυτής της συνάντησης. Δεν λείπουν όμως και μεγάλα τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές, που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες. Τη Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά συνοδεύουν οι μοναδικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά και τα κρουστά.

6.7.2018

με την Αγγελική Τουμπανάκη

Η πολυσχιδής και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, performer και μουσικός μάς προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με τραγούδια-ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα δομούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Μετά από δώδεκα χρόνια διαδρομής στην jazz, τη world jazz και την electronic jazz, η Αγγελική Τουμπανάκη μας καλεί στο ιδιαίτερο μουσικό της σύμπαν με σταθερή αφετηρία την αγάπη για τη συλλογική δημιουργία, την ελευθερία της έκφρασης, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ