Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτάζουμε τη μουσική με μουσική!

Τι έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μουσικής

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Στις 21 Ιουνίου 2018 γιορτάζεται η Ημέρα Μουσικής και με αφορμή αυτό το γεγονός πολλοί φορείς της πόλης μας έχουν προγραμματίσει συναυλίες, είτε με προσιτό εισιτήριο, είτε δωρεάν.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στην Ροτόντα

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μουσικής εμφανίζεται απόψε, 20 Ιουνίου 2018 στις 20.00 σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, την Ροτόντα, για μία συναυλία με έργα εποχής μπαρόκ.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί το εμβληματικό έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη G. Fr. Haendel, Concerto grosso αρ. 9 σε φα μείζονα.

Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα συμπράξει με την Χορωδία Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια στο θρησκευτικό έργο του ιταλού συνθέτη A. Vivaldi Gloria, έργο που αποτελεί την δημοφιλέστερη ίσως χορωδιακή σύνθεσή του, γραμμένο στις αρχές του 18ου αιώνα.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης και σολίστ της βραδιάς θα είναι η Ρουμάνα σοπράνο Diana Tugui και η μεσόφωνος Mirouslava Yordanova από την Βουλγαρία. Την διεύθυνση και διδασκαλία της Χορωδίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια έχει η Γιάννα Αθανασιάδου.

Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα Queen στο Λευκό Πύργο

Αφιέρωμα στους QUEEN στην πλατεία Λευκού Πύργου έχει ετοιμάσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους George Fokas & the Folks. Πότε; Την Πέμπτη 21η Ιουνίου στις 21.30. Με ελεύθερη είσοδο φυσικά!

Θα ακούσετε: Innuendo, Don't Stop Me Now, Radio Gaga, We Are The Champions, I Want To Break Free, Who Wants To Live Forever, Princes Of The Universe, Love Of My Life, Bohemian Rhapsody, Under Pressure / Another one bites the dust (medley), I Want It All και το Show Must Go On.

Ενορχήστρωση: Κλεάνθης Ζαρίμπας, Δήμητρα Σιδερίδου, Δ/νση μπάντας: Κλεάνθης Ζαρίμπας.

Συναυλίες στα Κάστρα, σε πλατείες και σε Μουσεία

Στο πλαίσιο του εορτασμού της μέρας μουσικής η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, διοργανώνει στις 21/06/2018 στον χώρο γύρω από τον Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα) με ώρα έναρξης 21.30 ένα Αφιέρωμα στους Θεσσαλονικείς συνθέτες και στιχουργούς, από το μουσικό σχήμα «ΠΡΟΠΥΛΑΙΟΝ live». Είσοδος ελεύθερη.

Στην ίδια Δημοτική Κοινότητα από 21:00 έως 24:00 στην Πλατεία Στεργίου Πολυδώρου θα υπάρχει πρόγραμμα με μουσική JAZZ Jam από τον σύλλογο ΣΑΚΟΤΟΥΡΑ, επίσης με ελεύθερη είσοδο!

Με την ευκαιρία της Ημέρας Μουσικής και της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 21/6 ώρα 19.00 εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζοντας την Αρχαία Ελληνική Μουσική».

Θα παίξει το μουσικό σύνολο «Μεσογειακά Ηχοχρώματα».

Παράλληλα θα γίνει θεματική ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους για τα αρχαία μουσικά όργανα από τον αρχαιολόγο του ΑΜΘ Χαράλαμπο Τσούγγαρη. Σε κάθε στάση της ξενάγησης οι Ιωάννης Καϊμάκης και Κώστας Παπάς θα παρουσιάσουν τον ήχο των εικονιζόμενων μουσικών οργάνων, χρησιμοποιώντας αντίγραφα αρχαίων και παραδοσιακών αερόφωνων και μεμβρανόφωνων οργάνων, με τη συνοδεία της Ελένης Χατζηευαγγέλου στο τραγούδι.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οικογένειες προσφύγων και 20 επιπλέον άτομα κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στα τηλέφωνα Τ. 2313 310201 & 273 (Δευτ-Παρ. 08.00 έως 15.00).

Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη MOYSA

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν για μία ακόμη χρονιά μαζί την Ημέρα Μουσικής με μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό, σε ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλα τα γούστα την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, ώρα 21:00 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του ΜΜΘ.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, οι ταλαντούχοι μουσικοί της MOYSA ενώνονται με τους καταξιωμένους συναδέρφους τους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Μπαλατσινού, σε έργα Τσαϊκόφσκι, Μότσαρτ και Γκρηγκ, ενώ στο δεύτερο μέρος ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης και η MOYSA προσφέρουν ένα δροσερό καλοκαιρινό πρόγραμμα τζαζ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 Α’ Μέρος

-P. I. Tchaikovsky: Εισαγωγή 1812, έργο 49 (ΚΟΘ)

-W. A. Mozart: Συμφωνία αρ. 35 σε ρε μείζονα,  K.385 “Haffner” (ΚΟΘ & MOYSA)

-E. Grieg: Peer Gynt Suite αρ.1, έργο 46 (ΚΟΘ & MOYSA)

II. Death of Ase

IV. In the Hall of the Mountain King

Β’ Μέρος

1. Thalassaki (παραδοσιακό)

2. Minor Dispute (Πέτρος Κλαμπάνης)

3. Tough Decisions (Πέτρος Κλαμπάνης)

4. Το 11 (τι 'θελα και σ'αγαπούσα) (παραδοσιακό)

5. Θάλασσα Πλατιά (Μάνος Χατζιδάκις)

6. Monkey Business (Πέτρος Κλαμπάνης)

7. Smile (Charlie Chaplin)

8. Alfonsina (solo bass)

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ

Μουσική Διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Είσοδος δωρεάν, με δελτία εισόδου. Πληροφορίες: 2310 895938-9.

Γιορτή στο Γαλλικό Ινστιτούτο

 

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο (Λ.Στρατού 2 Α) διοργανώνει δύο συναυλίες!

Η τέχνη είναι υπόθεση όλων! Αυτό είναι το σλόγκαν του συγκροτήματος Perle που αποτελείται από τρεις πρόσφυγες από το Κονγκό, δύο άνδρες και μία γυναίκα και στις 20:00 θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο από τραγούδια ρούμπα και γκόσπελ!

Φωνή: Richard Lusakumunu, Moria Nsumbu, Thérèse-Nadine Mulanga, Κιθάρα: Moria Nsumbu, Πιάνο: Antonis Disoglou. Η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Solidarity Now.

Και στις 21.00 ο special guest βιρτουόζος Γάλλος κιθαρίστας Christophe Astol συναντά το μουσικό σύνολο Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδι-κιθάρα, Νάκης Πετρόπουλος κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης βιολί, Γιώργος Νεράντζης κοντραμπάσο) σε μουσικές συναντήσεις του ρεμπέτικου με τα γαλλικά chansons και την jazz manouche, σε ρυθμούς swing, bossa, waltz,tango...

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία