Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το “13” πάει στο Θέατρο Κήπου για καλό σκοπό

Τα έσοδα θα δοθούν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Η Θεατρική Ομάδα «Κύκλος Ζωής» ανεβάζει την παράστασή της  “13” στο Θέατρο Κήπου την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα  9:30 μ.μ. . Αυτή τη φορά έσοδα θα διατεθούν στον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας».

Το «13» της Θεατρικής Ομάδας «Κύκλος Ζωής», μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα το 2015 με παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Κτίριο Μ2 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) και στο ΚΑΠΠΑ2000, ανανεωμένο και πιο ώριμο από ποτέ έρχεται για να αναδείξει το μεγαλείο και τη δύναμη της αγάπης όταν αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τον φόβο του διαφορετικού, τη μοναξιά του ξεχωριστού και το σκοτάδι της ψυχής.

Λίγες μέρες πριν το νέο του ταξίδι ξεκίνησε με 3 παραστάσεις στο Βασιλικό θέατρο (1 & 2 Ιουνίου) ενισχύοντας με τα έσοδα το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο», τη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών µε νεοπλασµατικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάµψη».

Τώρα το «13» συνεχίζει με μία ακόμα παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου (πλατεία ΧΑΝΘ).

Η ιστορία του «13»

Σε κάποια άλλη εποχή, πάνω στο πιο ψηλό βουνό, τότε που κυβερνούσαν οι 12 «εκλεκτοί» γεννήθηκε ένα παιδί… το 13! Και έγινε το γρουσούζικο, αυτό που χαλάει την αρμονία της τέλειας, ισχυρής δωδεκάδας. Μεγάλωσε μέσα στη μοναξιά, στην κακοποίηση, στο μίσος και στον φόβο. Μέσα στο σκοτάδι! Θύμα της αλαζονείας που δημιουργεί η εξουσία και ο πλούτος. Τι θα γίνει όμως όταν θα βρεθούν κάποιοι που θα το αποδεχθούν χωρίς όρους; Τι θα συμβεί όταν το 13 αντικρύσει τη φωτεινή πλευρά της ζωής; Θα βρει τη δύναμη να πιστέψει στον εαυτό του;

Παραγωγή: “Κύκλος Ζωής” Θεατρική Ομάδα

Διοργάνωση: “Δέντρο Ζωής” Κοινωνικός Σύλλογος

Το 13 με τους 31

Το «13» γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε, πλαισιώθηκε και υπηρετήθηκε από τα μέλη της θεατρικής ομάδας "Κύκλος Ζωής». Πρόκειται για  ανθρώπους με ψυχή και φαντασία που πιστεύουν στον εθελοντισμό και στην προσφορά. 31 ερασιτέχνες… ηθοποιοί, σκηνογράφοι, φωτιστές, ενδυματολόγοι, επιμελητές μουσικής, χορογράφοι και άλλων καλλιτεχνικών ιδιοτήτων βρήκαν τον δικό τους ρόλο και βγήκαν στη σκηνή, ξεκινώντας ένα ταξίδι αλληλεγγύης χωρίς τέλος.

Η δράση της ομάδας μέχρι σήμερα

Τα έσοδα από κάθε παράσταση, εδώ και έξι χρόνια, διατίθενται σε ιδρύματα, συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο έργο ζωής που επιτελούν.

Συνεργαστήκαμε με: το «ΚΑΠΠΑ 2000» (πολυχώρος για άτομα µε αναπηρίες), την «Κιβωτό» (κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών µε ειδικές ανάγκες στην Κοζάνη), το «ΕΕΠΑΑ» (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόµων), το Παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης,  «Το σπίτι της Μαρίας» (ξενώνας προστασίας άγαµων µητέρων), το Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης των «Γιατρών του Κόσµου», τον «Σύλλογο για παιδιά µε Σύνδροµο Down», την «Πνοή Ελπίδας», τον «Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ», τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το χαµόγελο του Παιδιού», τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών µε νεοπλασµατικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάµψη» και το Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας» το “Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο”, τη “Μέριµνα Παιδιού Κατερίνης” και ενισχύσαμε οικονομικά οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

13 | ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

Σάββατο 28  Ιουνίου 2018

Βραδινή:  9:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:  7€

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€