Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Γεμάτο τέχνες το 10ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

Το Σάββατο το Φεστιβάλ… πάει θάλασσα με μουσική στην σκάλα της Γερακινής

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μουσική, θέατρο, χορός και εικαστικά περιλαμβάνονται αυτό το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Πολυγύρου, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Χαλκιδικής. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 21:30 το Φεστιβάλ… πάει θάλασσα και παρουσιάζει στην σκάλα της Γερακινής το συγκρότημα Little Kiss Retro Band σε μια συναυλία με τραγούδια ρετρό, swing, και επιτυχίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης «Στις κάβες της Γερακινής» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής, που αρχίζει σήμερα 5/7/2018.

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ανοίγει ο κύκλος των παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου με την κωμωδία από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου «Ποιος σκότωσε τον William» ενώ την Τετάρτη 11 Ιουλίου ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής παρουσιάζει τους «Ερωτό-κυκλους» του Λευτέρη Αερόπουλου.

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για τις 8/7 συναυλία  «Ας μη ξημέρωνε ποτέ» των χορωδιακών σχημάτων του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου λόγω της πρόγνωσης για δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναβάλλεται για το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Στις 13/7 τη σκυτάλη θα πάρουν η Ήρα Κατσούδα, ο Ανδρέας Πασπάτης και ο Θανάσης Σαμαράς με stand up comedy (Πεζόδρομος Πολυγύρου), ενώ στις 18/7 συναυλία θα δώσει η Πολυγυριανή τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μιχαέλα Κυργιαφίνη στο Πάρκο Γυμνασίου Πολυγύρου. Στις 20/7 θα ανεβούν οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στο  Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου με Λαζόπουλο, Καφετζόπουλο και Φιλιππίδου. Στις 27/7 τη σκυτάλη θα πάρει το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Κασσάνδρα» που ανεβάζει το έργο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», ενώ στις 11.8 θα γίνει συναυλία των Gadjo Dilo. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνονται και παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς (Βάβδος 7/7, Μεταμόρφωση 22/7, Παλαιοχώρα 4/8, Πολύγυρος 10/8), αλλά και εκθέσεις (Πολύγυρος 5/7, Γερακινή 5-8/7, Καλύβες 26-29/7).

Στο φεστιβάλ εντάσσονται επίσης η Γιορτή Ελιάς (6-8/7 Όλυνθος), η Γιορτή Λειψού (31/7 Παλαιοχώρα), η Γιορτή Κούμαρου (14-15/8 Βράσταμα), η Γιορτή Τσαγιού (18/8 Ριζά) και η Γιορτή Κτηνοτροφίας –Γεωργίας (31/8, 2-3/9 Γαλάτιστα). Ακόμη θα γίνουν αγώνες σκάκι, εκδηλώσεις για παιδιά και αθλητικά δρώμενα.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος αναφέρει σε σημείωμά του για το Φεστιβάλ: «Δέκα χρόνια τώρα ο Δήμος Πολυγύρου στηρίζει τις εκδηλώσεις με τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει ενώ παράλληλα κινητοποιεί όλες τις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου. Με συνεργασίες, κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε το Φεστιβάλ υπόθεση όχι μόνο του Πολυγύρου αλλά όλου του Δήμου μας με εκδηλώσεις πέρα από τους καθιερωμένους χώρους και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, πλατείες, πάρκα, σχολεία, παραλίες κα. Είναι μεγάλη μας η χαρά που φέτος θα υποδεχτούμε το κοινό του Φεστιβάλ στο ανακαινισμένο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο οποίο τοποθετήθηκαν χίλια (1000) καθίσματα.

Κοινή μας αντίληψη είναι ότι ο πολιτισμός και τα δρώμενά του, με τους καταξιωμένους αλλά και τους νεότερους δημιουργούς, το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και τα τοπικά σχήματα, πρέπει να είναι ανοικτός, προσιτός και διεσπαρμένος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα.

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο, που όλοι βιώνουμε έχουμε σύμμαχο τον πολιτισμό, γεγονός που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία».

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Περισσότερα : www.polygyros.gr.

         

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ