Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών έρχεται Θεσσαλονίκη

Για να παρουσιάσει το Ανθολόγιο Ποίησης και Πεζογραφίας των μελών του

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

 Το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου(Τσιμισκή 103,Διαγώνιος), το Ανθολόγιο Ποίησης και Πεζογραφίας (Εκδόσεις “ Ανάτυπο”) των μελών του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών. Πρόκειται για το πρώτο συλλογικό έργο τους και περιλαμβάνει δείγματα γραφής των μελών του. Ποιήματα και πεζογραφήματα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΛΔ Δημήτριος Ορφανίδης, ο κοσμήτορας του ΚΕΛΔ Αντώνιος Μελισσινός, η ιατρός ομ. καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Τσιλιγκίρογλου - Φαχαντίδου, λογοτέχνης, ζωγράφος, τ. πρόεδρος ΕΛΒΕ, ο καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Αντώνιος Παναγιώτου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Έργα των μελών του ΚΕΛΔ θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τους δημιουργούς τους και από την Ελένη Βεζύρογλου, λογοτέχνη και μέλος της ΕΛΒΕ.

Η Σοφία Λιγνού, μέλος του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών δήλωσε στο typosthes.gr: «Ο Κύκλος μας δημιουργήθηκε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2016, όταν μια μικρή ομάδα δικαστών ανταποκριθήκαμε στην εμπνευσμένη ιδέα του συναδέλφου Αντώνη Μελισσινού για την ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού συλλόγου δικαστικών λειτουργών που αγαπούν και ασχολούνται με τη λογοτεχνία. Τελικά ο σύλλογος μας άρχσε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε αποκτήσαμε νομική προσωπικότητα και κατόπιν εκλογών το πρώτο μας Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Εφέτη και ειδικό Ανακριτή Δημήτριο Ορφανίδη,  Αντιπρόεδρο τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, Γενική Γραμματέα την Εφέτη Σοφία Λιγνου, Ταμία την επίτιμη Πταισματοδίκη Λίτσα Καποπούλου, Έφορο τον επίτιμο Ειρηνοδίκη Βασίλη Παπακώστα , Κοσμήτορα τον Εφέτη Αντώνιο Μελισσινό και μέλος  τον Εφέτη Αθανάσιο Νικολόπουλο».

«Σκοποί του συλλόγου μας είναι η προώθηση του ιδεώδους της ελευθερίας του λόγου , η ανάπτυξη και η προαγωγή της Ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με βάση τις αρχές και παραδόσεις του Ελληνικού πολιτισμού, ανάδειξη ,προαγωγή και προβολή του έργου των μελών του συλλόγου με την έκδοση βιβλίων και περιοδικού. Στο πλαίσιο του τελευταίου σκοπού μας εκδόθηκε το πρώτο ανθολόγιο με δείγματα ποίησης και πεζογραφίας μελών του συλλόγου μας , από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ που εδρεύουν στη Θεσ/νικη, με τίτλο "Ποιητική Αδεία " και εσώτιτλο "Εν αμφιβολία Ποιητές". Το συλλογικό αυτό έργο θα παρουσιαστεί αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νικης στη Διαγώνιο»,συμπλήρωσε η κυρία Λιγνού.

Τα μέλη του Κύκλους Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών σε σημείωμά τους:
«Μπορεί, προς το παρόν, να μην είμαστε πολλοί, όμως ο λογισμός μας ατενίζει κορυφές και η δυναμική μας εξακοντίζει τα μηνύματά μας σε μακρινούς ορίζοντες. Η σημερινή εποχή της κρίσεως, κυρίως ηθικών αξιών, επισημαίνει όσο ποτέ άλλοτε , τη μεγάλη σημασία της επένδυσης σε πνευματικές αξίες, που θα καθορίσουν και θα κρατήσουν καθαρή την ψυχή μας και δίκαιη την κρίση μας.

Οι περιστάσεις απαιτούν, όχι μόνο να σταθούμε κοντά στον συνάνθρωπό μας, αλλά, να υψώσουμε λόγο που να αγγίζει την ψυχή του. Και τούτο μπορεί να γίνει μόνον έχοντας ως αρχές, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό, την καλοσύνη και την προσφορά.

Σε αυτό τον προσανατολισμό θα κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας και θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Η επιδίωξη των σκοπών του Κύκλου επιτυγχάνεται μόνο με την συλλογική προσπάθεια η οποία απαιτεί ομοψυχία και ομοφωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί