Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2018

Με Αντιγόνη του Σοφοκλή αρχίζει το πρόγραμμα στις 21 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Θέατρο, μουσική, αλλά και παραστάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θάλασσας 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, στην Χαλκιδική.

Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο 21/7 με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε συν-σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.  Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν : Αθηνά Μαξίμου,  Αιμίλιος Χειλάκης και Μιχάλης Σαράντης.

Στις 24/7 τη σκυτάλη θα πάρουν οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

Πρωταγωνιστούν : Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στις 25/7 σειρά θα έχει η παιδική παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ.

Στις 31/7 θα ανεβεί το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στον ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης) και Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος).

Στις 1 Αυγούστου θα παιχθεί η παιδική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Πρόκειται για το έργο του Ιούλιου Βερν με Φιλέα Φογκ τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα.

Στις 3/8 σειρά θα έχει η Νατάσσα Μποφίλιου που θα δώσει συναυλία έχοντας στο πλευρό της τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Στις 7/8 θα ανεβεί το έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Στις 8/8 θα δώσει συναυλία η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ 11/8 στο αμφιθέατρο Ν.Μουδανιών θα ανεβεί το μιούζικαλ Mamma Mia  των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson σε απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου με την Δέσποινα Βανδή να πρωταγωνιστεί.

Στις 12/8 θα παιχθεί η παιδική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ» με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στις 18/8 θα δώσουν συναυλία η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ζιώγαλας ενώ η αυλαία του Φεστιβάλ Θάλασσας θα πέσει στις 19/8 με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με πρωταγωνιστές τους Λουδάρο, Σταρόβα, Μουτίδου, Ματιάμπα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Οι παραστάσεις αρχίζουν 21.30.

Πληροφορίες στο τηλ : 23733 50107. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Γεωργίου Πελαγία (Κεντρική Πλατεία Ν.Μουδανιών), Πρακτορείο Τύπου Κεντρική Πλατεία Ν.Μουδανιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου