Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους από το ΚΘΒΕ

Σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους

Με αφετηρία το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά το θεατρικό της ταξίδι η τραγωδία "Ορέστης" του Ευριπίδη, καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σήμερα Πέμπτη 12 και αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους.

Η παράσταση, με την οποία το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 (Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου 2018) όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Με υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ www.ntng.gr και στο τηλέφωνο 2315 200 200.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα