Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ Κούλας στις Πρέσπες

Με συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στη φύση και πολλές άλλες δράσεις

Συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στη φύση και πολλές άλλες δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Κούλας, στις Πρέσπες από σήμερα 12 έως και τις 14 Ιουλίου.

Οι νέοι της περιοχής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους τοπικούς φορείς και αξιοποιούν την παλιά πλαζ της Κούλας στην Μεγάλη Πρέσπα, για μια τριήμερη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την περιοχή και ετήσιο ραντεβού για τους επισκέπτες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πρεσπών.

Όλες τις ημέρες θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν κάμπινγκ, επίσης στον χώρο του Φεστιβάλ κατά τις μεσημεριανές ώρες θα διεξάγεται τουρνουά beach βόλεϊ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (13 & 14 Ιουλίου) θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από Φλώρινα και Καστοριά προς τον χώρο του Φεστιβάλ με επιστροφή.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών, με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου, το Φεστιβάλ ξεκινάει με έναν δίωρο περίπατο-ξενάγηση στο παραλίμνιο δάσος. Μια πρώτη γνωριμία με την Πρέσπα και τις ομορφιές του εθνικού πάρκου. Το απόγευμα οι επισκέπτες θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον ουρανό με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go με ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα, μέσα από την προβολή 6 ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο). Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του ήλιου την ημέρα και του έναστρου ουρανού τη νύχτα. Παράλληλα πολιτιστικός σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι» από την Καστοριά θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Πάμε Πάλι» του Rick Abbot σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου, μια σπαρταριστή κωμωδία για τον άνισο αγώνα ενός θιάσου να ανεβάσει μια παράσταση, όταν όλα πηγαίνουν στραβά.

Αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου, η μέρα ξεκινάει με ένα σεμινάριο ανοίγματος φύλλου για βλάχικη πίτα από ντόπιους εθελοντές και βιρτουόζους του είδους!

Νωρίς το απόγευμα παιδιά από 6 έως 15 ετών μπορούν να διαγωνιστούν σε στίβους περιπέτειας ή ομαδικά παιχνίδια και κυνήγι θησαυρού.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, σεμινάριο φωτογραφίας με κινητό.

Η ημέρα κλείνει με μουσική από τρία συγκροτήματα: Βασίλης Γούδας Live, Rock Αυλαία και Mary Jane’s last dance!

Το Σάββατο 14 Ιουλίου το πρωί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών ξεναγεί τους επισκέπτες με λεωφορείο στα χωριά της Πρέσπας. Το απόγευμα επαναλαμβάνεται το σεμινάριο φωτογραφίας με κινητό.

Δίπλα στη λίμνη, πάνω στην άμμο, μάθημα yoga με φόντο την Μεγάλη λίμνη Πρέσπα και κάτω από τον απογευματινό ουρανό. Μια δυνατή εμπειρία για το σώμα και την ψυχή!

Το τριήμερο φεστιβάλ κορυφώνεται το βράδυ στις 9:30μμ με την συναυλία του δίδυμου Γιάννης Βαρδής - Γιώργος Λιανός, ενός από τα καλύτερα ντουέτα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ροκ, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, δικές τους επιτυχίες, αλλά και πασίγνωστα κομμάτια από το ελληνικό ρεπερτόριο.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ολοήμερη καντίνα.

Για τις δύο ημέρες ισχύει το παρακάτω πρόγραμμα δρομολογίων με λεωφορεία, σύμφωνα με τον Δήμο Πρεσπών:

Αναχώρηση από ΚΤΕΛ Φλώρινας: 18:00

Αναχώρηση από τον χώρο του Φεστιβάλ (πλαζ Κούλα, Μεγάλη Πρέσπα): 1:30

Αναχώρηση από κέντρο Καστοριάς (Μασούτης δίπλα από ΚΤΕΛ): 18:00

Αναχώρηση από τον χώρο του Φεστιβάλ (πλαζ Κούλα, Μεγάλη Πρέσπα): 1:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ
«Τον άλλο μήνα θα έχουμε και τις σχετικές πολύ ευχάριστες ανακοινώσεις» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ