Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μαγική βραδιά στη Νέα Παραλία – Το νέο ραντεβού! (ΦΩΤΟ)

Νέες παραστάσεις έρχονται στο μικρό αμφιθέατρο του Κήπου Εποχών στις 15 και 16 Ιουλίου

Με ποδήλατα ή πεζοί, ντυμένοι απλά και καλοκαιρινά, με σορτς, αθλητικά παπούτσια και σαγιονάρες, με καρότσια με μωρά (οι γονείς) ή μπαστούνια (οι ηλικιωμένοι), εκατοντάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν όπερα κάτω από τον ουρανό, στο μικρό αμφιθέατρο του Κήπου Εποχών της Νέας Παραλίας. Μπορεί οι άνθρωποι της γειτονιάς να μην έβαλαν τα καλά τους, για να ακούσουν τις άριες των γνωστών κλασικών συνθετών το βράδυ της Τετάρτης, αλλά η διάθεση του κοινού και η υποδοχή, τα «μπράβο!» και τα «μπραβίσιμο!» που εισέπραξαν οι καλλιτέχνες από 15 διαφορετικές χώρες, δεν είχαν καμιά διαφορά από αυτά που ακούγονται μέσα στους τοίχους των μεγάλων θεάτρων όπερας του κόσμου.

Οι δυσκολότερες φωνητικά άριες, με εκπληκτική εκτέλεση των νέων καλλιτεχνών από 15 χώρες του κόσμου, αυτή την φορά συνοδεύτηκαν από τους ήχους των κυμάτων της θάλασσας του Θερμαϊκού ή από τη βουή των αεροπλάνων που κάθε τόσο προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο της πόλης. Παρά τους ιδιαίτερους αυτούς ήχους, το κοινό υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τη δίωρη "Opera Gala" του 4ου Φεστιβάλ Όπερας με νέους καλλιτέχνες -ανερχόμενους τραγουδιστές όπερας από 15 χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρωσία, Αμερική. Οι νέοι και οι νέες εμφανίστηκαν μαζί με επαγγελματίες του χώρου της όπερας, όπως η υψίφωνος Τζένη Δριβάλα, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός.

«Αν και η όπερα συνήθως περιορίζεται σε λίγους, συγκεκριμένους χώρους που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος πραγματοποιεί και τέτοιες παραστάσεις σε χώρους εύκολα προσβάσιμους σε όλους τους ανθρώπους της πόλης, με σκοπό την άμεση επικοινωνία μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Δημοπούλου.

«Η Νέα Παραλία είναι ένας δημοκρατικός δημόσιος χώρος, είναι ένας χώρος που υποδέχεται τους πάντες χωρίς αποκλεισμούς. Για μας δεν νοείται να κάνουμε βραδιές με ρεμπέτικο, με κλασική μουσική και να μη διοργανώσουμε μια βραδιά όπερας» λέει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιτέκτονας της βραβευμένης ανάπλασης της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Διοργανωτής της βραδιάς όπερας ήταν ο Σύλλογος "Φίλοι της Νέας Παραλίας", που φέτος "χάρισε" στους κατοίκους της πόλης πολλές δράσεις και εκδηλώσεις στη Νέα Παραλία. «Δίνουμε σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να έρθει κοντά σε όλα τα είδη μουσικής. Μια κυρία δίπλα μου μονολογούσε ότι επί 30 χρόνια ήθελε να παρακολουθήσει όπερα, αλλά δεν το κατόρθωσε ποτέ και τώρα νιώθει ευτυχισμένη» συνεχίζει ο κ. Νικηφορίδης.

Οι Φίλοι της Νεας Παραλίας και το 4o Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος καλούν τους Θεσσαλονικείς, στις 15 και 16 Ιουλίου, να παρακολουθήσουν την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι σε τρεις πράξεις "Η στέψη της Ποππαίας". Η είσοδος είναι δωρεάν (ώρα 21:00).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ