Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Θεατρική βραδιά... με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Μετά την «μαγική» έναρξη με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα, συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ Κασσάνδρας με το θεατρικό έργο «Αντιγόνη του Σοφοκλή», στις 21:30, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατρόφιλους οι οποίοι θα βρίσκονται στις παραλίες της Χαλκιδικής να παρακολουθήσουν το βράδυ μία παράσταση κάτω από τα’ αστέρια!

Λίγα λόγια για το έργο…

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα εννιά μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Ανάμεσά τους οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

«Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα. Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν... πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη». (Γ.Μπλάνας)

INFO

22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αμφιθέατρο Σίβηρης

www.antigoni-2018.gr/

18€ Γενική Είσοδος

14€ Φοιτητές-Άνεργοι-Πολύτεκνοι

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

- Super Market "Παπανικολάου" Σίβηρη

Τηλ. 23740 22279

- Μini Market "Ιoannis" (Μαναλούτσος) Σίβηρη

Τηλ. 23740 24919

- Scrabble "Παπαρούλιας" Κασσάνδρεια

Τηλ. 23740 23830

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο