Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέα εκθέματα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Εμπλουτίζεται με πρωτότυπα λαογραφικού ενδιαφέροντος αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά της μακεδονικής κοινωνίας

Με νέα και πρωτότυπα κειμήλια από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανανεώνεται η μόνιμη έκθεση και η συλλογή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Αντικείμενα κατασκευασμένα από τα συντρίμμια του Ζέπελιν, μετάλλια και προσωπικά αντικείμενα πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι μερικά από τα εκθέματα που θα έχουν πλέον την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, "η μόνιμη έκθεση του Μακεδονικού Αγώνα εμπλουτίζεται με πρωτότυπα λαογραφικού ενδιαφέροντος αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά της μακεδονικής κοινωνίας στις πόλεις και την ύπαιθρο στα τέλη του 19ου αιώνα", προστίθεται.

Στην Αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη σπάνια συλλογή του ομώνυμου ευεργέτη με τα χειροποίητα μοντέλα οχημάτων και πυροβόλων του ελληνικού στρατού, συλλογή η οποία επανέρχεται στις προθήκες μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Η εγκατάσταση των νέων εκθεμάτων και η ανανέωση της έκθεσης της μόνιμης συλλογής θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 6 Αυγούστου μέχρι το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, οπότε το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ