Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου»  ...

Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελουργική χρονιά με μία προβολή του ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» των Ιωάννη Γρηγορόπουλου και Μιχάλη Αριστείδου, την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, στις 21:00. Παράλληλα, θα φιλοξενήσει και τον έναν από τους σκηνοθέτες, Ιωάννη Γρηγορόπουλο.

Στις 20:00 το καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί και στις 21:00 η προβολή της ταινίας και η συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ιωάννη Γρηγορόπουλο.

Στα πλαίσια της προβολής, το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 20:00-21:00. Το ντοκιμαντέρ θα διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ και τους συντελεστές του

Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατάνε στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη, με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο.

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου από δύο νέα παιδιά, που γύρισαν όλη την Ελλάδα, εκεί που άφησε το στίγμα του ο σπουδαίος αυτός αναμορφωτής του λαϊκού ήχου -από την Κω, την Νίσυρο ως την Θεσσαλονίκη- και μίλησαν με ανθρώπους που δούλεψαν και δημιούργησαν μαζί του. Μία ταινία αγάπης που συμμετέχουν o Διονύσης Σαββόπουλος, που εξηγεί τι σημαίνουν τα αρχικά Ε.Ο.Ζ., ο Πασχάλης των Ολύμπιανς, που μιλά και για τη σχέση του Νίκου Παπάζογλου με τους Ρόλλινγκ Στόουνς, ο Νίκος Ξυδάκης, που περιγράφει πως ο Μαρσέλ Προύστ στάθηκε η αφορμή για ένα από τα δημοφιλέστερα τσιφτετέλια που γράφτηκαν, το "Τρελή κι αδέσποτη", ο Δημήτρης και ο Γιώργος Κοντογιάννης, η Ναταλία Ρασούλη και ο Ορφέας Περίδης, ο Νίκος Καπηλίδης και τα αδέλφια Νίκος και Μάνθος Αρμπελιάς, ο Θύμιος Ασημακόπουλος, ο Παναγιώτης Κατσούρας κι ακόμη ο Γιώργος Πεντζίκης, ο Χρήστος Μέγας, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Ασκληπιός Ζαμπέτης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιώργος Κολοβός, ο Γιώργος Πολυζωίδης, ο Γιάννης Αλεξανδρής, ο Νίκος Φαρίνης και η Νίκη Παπαιωάννου.

Ο Μιχάλης Αριστείδου και ο Ιωάννης Γρηγορόπουλος ανέλαβαν τη σκηνοθεσία. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με μεγαλύτερη διάκριση το βραβείο κοινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για το ντοκιμαντέρ "Βιογραφία μιας ηχογράφησης". Ο Γιώργος Δορλής και ο Κώστας Σαλλής συνεργάζονται μουσικά τα τελευταία δέκα χρόνια, μελετώντας κυρίως το ρεμπέτικο  τραγούδι, αλλά και  προτείνοντας δικές τους δημιουργίες. Όλοι μαζί έκαναν την έρευνα μεταξύ 2014-2015. Με την έναρξη των γυρισμάτων, προστεθήκαν δυο έμπειροι φίλοι και συνεργάτες: ο Γιώργος Σαγανάς στον ήχο και ο Πέτρος Κολοτούρος στην εικονοληψία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

georganti
Μαριάννα Γεωργαντή: Συγκινήθηκε με την έκπληξη για τα γενέθλιά της (VIDEO)
Ο πατέρας της Μαριάννας Γεωργαντή, Μιχάλης, της έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο ακούστηκε στον «αέρα», με την ίδια να ξεσπά σε λυγμούς
Μαριάννα Γεωργαντή: Συγκινήθηκε με την έκπληξη για τα γενέθλιά της (VIDEO)