Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Tζαζ, σουίνγκ, ποπ και ροκ από 8 ορχήστρες στη Σίνδο

Την Τετάρτη η τελετή έναρξης για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών με Νίνα Λοτσάρη, Στέλλα Φαρμάκη και Γιώργο Περίν

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Νίνα Λοτσάρη, η Στέλλα Φαρμάκη και ο Γιώργος Περίν θα ερμηνεύσουν αμερικάνικη τζαζ, σουίνγκ, ποπ και ροκ τραγούδια, αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών κομματιών, την Τετάρτη 22/8/2018 στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου στη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εκεί θα γίνει η τελετή έναρξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα. Και την ορχήστρα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μίλτος Πολυχρονίδης.

Εξάλλου η βραδιά των εγκαινίων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Δέλτα, θα συνδυάζει πολλές τέχνες και την σκηνοθεσία θα υπογράφει η Ρίτα και ο Γιάννης Πουταχίδης. Τι θα δείτε; Θα συμμετάσχουν «ο Σύλλογος Χορού “Κίνηση” και η Ομάδα Χορού J.M.M. με χορογραφίες Χρήστου Κατίδη, οι Σχολές Χορού Καφαντάρη με χορογραφίες Κώστα Καφαντάρη, η Ομάδα ρυθμικής γυμναστικής “Αρμονία” υπό την καθοδήγηση των προπονητριών αγωνιστικής ρυθμικής Μαριάνθης Τσελέπη και Μιχαέλας Μεταλίδου, η ομάδα χορού Tango Group με τους Δημήτρη Πειστικό και Σάντη Καρατζουλίδου, η ομάδα Shadow Theatre με τους Χριστίνα Xατζημιχαηλίδου, Χρήστο Πουταχίδη και Εύη Χατζοπούλου, ενώ η Γιώτα Μυσερλή θα παίξει άρπα και θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι επί σκηνής».

8 ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Συνολικά στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου θα πάρουν μέρος οκτώ (8) ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκτός από τις κεντρικές συναυλίες τους θα πραγματοποιήσουν και μουσικές παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Δέλτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Για μια ακόμη χρόνια υποδεχόμαστε περισσότερους από 500 νέους ανθρώπους από την Ευρώπη και από ‘‘γωνιές’’ της Ελλάδας όπου γίνεται σπουδαία και αθόρυβη δουλειά. Η μουσική μας ενώνει, είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος των ανθρώπων ανεξάρτητα από την καταγωγή τους» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μίλτος Πολυχρονίδης.

Ως «ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός» χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, ενώ προσθέτει πως είναι «μια εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν και όσους το απολαμβάνουν ως θεατές». Και συμπληρώνει: «Νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη και όλα αυτά σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη μουσική συνιστούν μια πρωτότυπη και υπέροχη συναναστροφή των νέων παιδιών μας με άλλες κουλτούρες και άλλα χαρακτηριστικά, μια συναναστροφή αξέχαστη που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών της άλλης Ελλάδας που αγωνίζεται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων καθημερινά για να πετύχει το καλύτερο, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Θέλω να καλέσω τους δημότες μας αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ κα να απολαύσουν την εξαιρετική ορχήστρα μας».

«Το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων και των δράσεών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αποτελεί μια γιορτή που ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας, δικτυώνοντας τους νέους καλλιτέχνες μας με ομότεχνούς τους από όλη την Ευρώπη» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δημήτρης Χαλκίδης.

Για την ιστορία του Φεστιβάλ

Όλα ξεκίνησαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών το 1998 με τη χαρακτηριστική φράση «Η μουσική μας ενώνει». Σύντομα το φεστιβάλ μεγάλωσε, αποκτώντας συμμετοχές αξιόλογων ορχηστρών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

-Τετάρτη 22/8 Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, 21.00

Τελετή Έναρξης

Συναυλία με την Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα, Ελλάδα

-Πέμπτη 23/8 Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, 21.00

 «Ούπερ Ρίνε» Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, Γερμανία

Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας , Πολωνία

Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία) Ελλάδα

-Παρασκευή 24/8 Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, 21.00

 «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, Ουγγαρία

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, Ελλάδα

Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , Βουλγαρία

-Σάββατο 25 Αυγούστου Τελετή Λήξης Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, 21.00

Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

Παρελάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα δήμου Δέλτα

-Πέμπτη 23/8  

Νέα Μάλγαρα, 19.00 «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, Ουγγαρία

Κύμινα, 19.30  «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, Ουγγαρία

Καλοχώρι, 20.00 Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας, Πολωνία

Παρασκευή 24/8

Νέα Μαγνησία, ώρα 19.00 Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, Βουλγαρία

Διαβατά, ώρα 19.30 Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς

Χαλάστρα, ώρα 19.30  Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, Ελλάδα

Ανατολικό, ώρα 20.00 Ορχήστρα Magic Brass

Σάββατο 25/8

Κεντρικοί δρόμοι Σίνδου, 19.00

«Ούπερ Ρίνε», Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, Γερμανία

«Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, Ουγγαρία

Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, Βουλγαρία

Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, Ελλάδα

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, Ελλάδα

Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας, Πολωνία

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, Ελλάδα.

Περισσότερα: www.youthbandfestival.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός