Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σινεμά στην πόλη με αφιερώματα

Παζολίνι, Χίτσκοκ, Δαμιανός και Κανελλόπουλος στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, σινεμά και μουσική στη Μονή Λαζαριστών

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Σινεμά στο κέντρο και δυτικά προτείνουν φορείς της πόλης που έχουν ετοιμάσει αφιερώματα αυτές τις μέρες.

Αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές υπόσχεται αυτή τη σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης – και μας δίνει ραντεβού στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι: την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι(, τηλ. 2310-378404)!

Το εναρκτήριο… λάκτισμα θα δοθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 με ένα πενθήμερο αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό Πιερ Πάολο Παζολίνι, το έργο του οποίου σημάδεψε τον ιταλικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει αφιερώματα στον Άλφρεντ Χίτσκοκ (21-23/10), τον Αλέξη Δαμιανό (25-27/11), τον Τάκη Κανελλόπουλο (2-4/12), στη Ρωσική Πρωτοπορία (7-9/10) και σε Φωτογράφους που συγκλόνισαν τον κόσμο (9-11/12). 

Πιερ Πάολο Παζολίνι: ο ποιητής του περιθωρίου

Στο πρώτο αφιέρωμα της σεζόν, με τίτλο «Πιερ Πάολο Παζολίνι: ο ποιητής του περιθωρίου», προβάλλονται πέντε ταινίες-σταθμοί στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη.

Παράλληλα στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη 1, Λιμάνι) θα υπάρχει από 15 -28/9 έκθεση φωτογραφίας του Ρομπέρτο Βίλλα «Η Aνατολή του Pier Paolo Pasolini» (Gli Orienti di Pier Paolo Pasolini) με φωτογραφίες του καλλιτέχνη από τα γυρίσματα της ταινίας «Χίλιες και μία νύχτες».

Πρόγραμμα προβολών, έναρξη 20.30:

-Σάββατο 15/9 Μάμα Ρόμα

-Κυριακή 16/9 Ακατόνε

-Δευτέρα 17/9 Το κατά Ματθαίον Eυαγγέλιο

-Τρίτη 18/9 Μήδεια

-Τετάρτη 19/9 Χοιροστάσιο.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στον Πιερ Πάολο Παζολίνι η μονογραφία του ΦΚΘ «Pier Paolo Pasolini» θα πωλείται με έκπτωση 50% (Τελική τιμή 5 €).

Είσοδος: 4€ // CineΚάρταF: 3€ // CineΚάρταF Gold: Δωρεάν.

Μουσική και σινεμά στη Μονή Λαζαριστών

Για 2η χρονιά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στήνει ένα ιδιαίτερο θερινό σινεμά στον χώρο του και διοργανώνει το Masterpiece at first: ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, αλλά και με μουσικές εκπλήξεις!

Τι να περιμένετε από 13 μέχρι και 15/9; Θα δείτε πρώτες ταινίες σκηνοθετών που ταινίες - πρώτες εμφανίσεις σκηνοθετών που αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα. Οι προβολές είναι μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, θα υπάρξουν μεταμεσονύκτιες προβολές, ενώ και φέτος δεν θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις, μετατρέποντας τη Μονή Λαζαριστών σ' ένα υπέροχο open air cinema. Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με το CineDogs.gr, αλλά και με το Thessaloniki International  Short FilmFestival.

Όσο για τις προβολές; Στις 13/9 θα προβληθεί η «Καληνύχτα» του Θάνου Κερμίτση 21.00, στις 21.30 «Το χρήμα της οργής» του Κιούμπρικ, ενώ στις 23.15 θα υπάρχει Live Jazz μουσική.

Στις 14/9 στις 21.00 θα προβληθεί το «Heimlich» του Κώστα Μπακούρη, 21.30 το «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» του Γούντι Άλεν, 23.15 το «Slapper» της Luci Schroder και 23.45 «Η νύχτα του κυνηγού» του Τσαρλς Λότον .

Και το Σάββατο 15/9 θα παρουσιαστεί στις 21.00 το «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού , 21.30 το «Κλέφτες κατά λάθος» του Γουές Άντερσον, 23.45 «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» του Τζορτζ Ρομέρο

Είσοδος: 5€ (γενική για κάθε ημέρα), 10€ (ενιαίο εισιτήριο και για τις 3 ημέρες).

Προπώληση: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη), Seven & ηλεκτρονικά στο viva.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Για μια εξέλιξη που θα φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής
Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του