Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στο Φίλυρο!

Στο αμφιθέατρο Αμαδρυάς

Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές ποιοτικού θεάτρου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό διοργανώνει και φέτος το Φθινόπωρο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στο Φίλυρο στις 14,15,16 και 17 Σεπτεμβρίου  2018.

Το φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο μαγευτικό υπαίθριο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" στο ομώνυμο δάσος του Φιλύρου διαθέτει διευρυμένο ρεπερτόριο και περιλαμβάνει από την αρχαία τραγωδία (Αντιγόνη του Σοφοκλή), την διεθνή θεατρική σκηνή («Σφηνάκια Μολότοφ» του Neil Simon), αλλά και το σύγχρονο ελληνικό θέατρο («Δάσκαλε, πού δίδασκες;» και «Όλα του γάμου δύσκολα»). 

Κατά γενική ομολογία στις συνολικά τέσσερις θεατρικές παραστάσεις τις εντυπώσεις κερδίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί των τοπικών θεατρικών ομάδων  που με τις αριστοτεχνικές ερμηνείες τους συγκεντρώνουν το χειροκρότημα και το ενδιαφέρον του κοινού.

«Με τις Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου στο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" συνεχίζουμε την παράδοση των ποιοτικών παραστάσεων που ξεκίνησαν και φέτος με τις Καλοκαιρινές βραδιές θεάτρου στο δάσος του Φιλύρου. Όλα αυτά τα χρόνια η αθρόα παρουσία των θεατρόφιλων του δήμου μας τις κατέστησε θεσμό θεατρικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας έναν χώρο πολιτισμού που βρίσκεται μέσα στη φύση και δίνοντας την ευκαιρία στις τοπικές θεατρικές ομάδες μας να αναδείξουν το ταλέντο τους» ανέφερε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σοφία Σαουρίδου ευχαριστώντας θερμά τους συντελεστές όλων των παραστάσεων για την ευγενική συμμετοχή τους. 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων:

•        Παρασκευή 14/9, και ώρα 20:30 «Σφηνάκια Μολότοφ». Κωμωδία του Neil Simon από το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθανασιάδου.

•        Σάββατο 15/9 και ώρα 20:30 «Αντιγόνη». Η τραγωδία του Σοφοκλή από το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης “ΔΙΕΚ” Θέρμης σε σκηνοθεσία Δώρας Μωϊσιάδου & Σοφίας Φυτιανού.

•        Κυριακή 16/9  και ώρα 20:30 «Δάσκαλε, πού δίδασκες;». Από τις Θεατρικές Ομάδες της Α’ και Β’ Λυκείου Φιλύρου σε κείμενο – σκηνοθεσία Χαρούλας Αποστολίδου.

•        Δευτέρα 17/9 και ώρα 20:30 «Όλα του γάμου δύσκολα!». Τρία ελληνικά μονόπρακτα από την Θεατρική Ομάδα “Θεατροκίνηση” του Συλλόγου “Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου” σε σκηνοθεσία Αγγελικής Φουντούκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει