Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα αυλαία στο «Αυλαία»: Με θέατρο, ολονυκτίες σινεμά και μουσική!

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα από την νέα διεύθυνση του Θεάτρου

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Νιώθουμε τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνουμε την διαχείριση του Θεάτρου Αυλαία, αυτού του ιστορικού χώρου που βρίσκεται εντός της ΧΑΝΘ. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε το μεσημέρι της Πέμπτης τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Αυλαία κ. Παύλος Παλάκας, εκπροσωπώντας την εταιρεία «Γίνονται Έργα».  

Αλλαγές έγιναν στο φουαγιέ, το οποίο θα φιλοξενήσει μουσικές βραδιές τις Πέμπτες, Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές, ενώ η… αυλαία για το θέατρο άνοιξε την Τετάρτη με την παράσταση «Το Κιβώτιο».

Φέτος στο «Αυλαία»(ΧΑΝΘ, πλευρά Τσμισκή) θα δούμε από θέατρο και μουσική, μέχρι stand up και performance. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το «Sleepless movie marathon», ο νυχτερινός μαραθώνιος σινεμά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί και με ένα εισιτήριο για τρεις ταινίες, ενώ λιχουδιές για πρωινό θα μας περιμένουν στο ξημέρωμα (στις 7/12/2018, 18/1/2019 και 8/3/2019).

Στην παιδική σκηνή του Θεάτρου θα ανεβεί το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από 13/10 με διπλές παραστάσεις (πρωί και μεσημέρι), σε διασκευή Δημήτρη Αδάμη μεταφερμένο στην εποχή λίγο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με μουσική τζαζ, τσάρλεστον και σουίνγκ, και μακιγιάζ βωβού σινεμά. Ο ίδιος εξάλλου θα φέρει και τη βρεφική παράσταση «Λα λί λα λώ» (από 8 μηνών έως 4 ετών).

Στις παραστάσεις ξεχωρίζουν το «Misery» (24-28/9) σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, από τα Δημήτρια τα «Stov Dust» από τους Sew flunk fury wit (1/10), «Το ημερολόγιο ενός τρελού» από το Εθνικό θέατρο Ουγγαρίας (3/10), Οιδίπους τύραννος του Σοφοκλή, παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ (4-5 Οκτωβρίου) και «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ από την ομάδα 'σημείο μηδέν' σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπο (7-8/10) . Επίσης θα δούμε την «ΕΜΜΑ» της Κολομβιανής ζωγράφου Έμμα Ρέγιες σε διασκευή και ερμηνεία της Μαρίας Πρωτόπαππα (12-14/10), την «Κυρία Ντάλογουέι» Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου με πρωταγωνιστές τους Φαίη Ξυλά, Στέλλα Αντύπα, Κατερίνα Φωτιάδη και Λόλεκ (19-21/10), «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι σε  σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου (24-28/10), το "Άλμα προς την ελευθερία Η ιστορία του Ρούντολφ

Νουρέγιεφ" όπου συμμετέχουν ο διάσημος ηθοποιός από την Άγια Πετρούπολη, Σεργκέι Γιανκόφσκι και χορευτές του μπαλέτου των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι (1-4/11),τη θεατρική performance «Ο Γάμος σου» (7/11/11), το stand up comedy, «Καφρόκρεμα» του Δημήτρη Δημόπουλου (14-16/11), το «Fragile» με την Εύη Καραγιάννη (23 -24/11), και την  πρεμιέρα του Θεάτρου Τέχνης «Όλο σπίτι κρεβάτι-εκκλησία» του Ντάρι Φο (28-29-30 Νοεμβρίου & 1-2 Δεκεμβρίου). Ακόμη θα γίνουν, συνεργασίες με ΔΗΠΕΘΕ (Καβάλας «Ξεπεσμένος Δερβίσης» 12/16/12, και «Η Βιογραφία του πατρογονικού της Μάγκυς Κριθαρέλλη 7-11/12, αλλά και «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης & το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας 9-13/1/2019, με τους συγγενείς του Ρωμαίου να μιλούν κροάτικα, της Ιουλιέτας ελληνικά και όταν συναντιούνται αγγλικά!), ενώ θ δούμε και το «Το Χελιδόνι», του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία

Ελένης Γκασούκα, και με πρωταγωνιστές τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου 17-20/1 και τον «Εκκλησιαστή» σε διασκευή - σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου (23-29/1/2019).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας – Χορτιάτη
Ενημερώθηκαν για το έργο των Κοινωνικών Δομών του δήμου – Συγκέντρωσαν προϊόντα εν όψει των εορτών του Πάσχα
Θεσσαλονίκη: Μαθητές ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας – Χορτιάτη
Τρολάρει Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης: Στη βάφτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ
Η σαρκαστική απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Στέφανο Κασσαλάκη – «Μάλλον χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο»
Τρολάρει Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης: Στη βάφτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ