Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστά σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι - 24ωρη απεργία

Απεργούν οι υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά μνημείων στο Υπερταμείο

Κλειστοί παραμένουν σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της χώρας λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Κλειστός είναι και ο αρχαιολογικό χώρος της Ακρόπολης.

Οι επισκέπτες που φτάνουν εκεί βρίσκουν κλειδωμένη την είσοδο καθώς και το πανό που έχουν αναρτήσει οι απεργοί. Η ομοσπονδία των εργαζόμενων στο υπουργείο ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος των μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παραδόθηκαν στο Υπερταμείο και οι όροι της παράδοσής τους.

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση - παράδοση κτηρίων Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά χαρακτήρισε «ασύμβατη» την απεργία, διότι όπως είπε: «κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι συνηγορούν όχι υπέρ της δημόσιας προστασίας τους, αλλά αντίθετα, γίνονται μπούμερανγκ, ευνοώντας επιχειρήματα και σχέδια που έχουν εκφραστεί υπέρ της ιδιωτικής φύλαξης».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ