Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συγκινητική προσέλευση για τη «Μουσική της Ροτόντας»

Πλήθος κόσμου στη συναυλία του Δημήτρη Μαραμή – Θα επαναληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πάλι η ανταπόκριση του κόσμου που θέλησε να παρακολουθήσει τη συναυλία «Η Μουσική της Ροτόντας» του Δημήτρη Μαραμή στο εμβληματικό μνημείο της πόλης. Οι 300 θέσεις που επιτρέπονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων γέμισαν από Θεσσαλονικείς που έζησαν στιγμές μουσικής μυσταγωγίας, με ελεύθερη είσοδο, παραγωγής του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός συνθέτης, μετά από ανάθεση που του έγινε από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνέθεσε το έργο ειδικά για το συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο. «Η Μουσική της Ροτόντας» είναι ένα ελεγειακό έργο το οποίο δίνει «ζωή», στο εμβληματικό μνημείο.

Παρουσιάστηκε, πρώτη φορά, στο κοινό, τον περασμένο Μάρτιο, και μετά την απήχηση που είχε, επαναλήφθηκε στις 10/10 εμπλουτισμένο με τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου 8tetto και του Θοδωρή Βουτσικάκη.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης από τον κόσμο, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την επανάληψη της συγκεκριμένης συναυλίας τους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος ο Μαραμής αναφέρει για το έργο του αυτό: «Μουσική χωρίς λόγια, με τις αρμονίες να χτίζονται και να γιγαντώνονται με τον αντίλαλο του θόλου και να εκπνέουν στις παύσεις. Ένα παιχνίδι ήχων και σιωπών. Ένα παζλ συναισθημάτων και σπαραγμάτων. Λυγμοί που δεν θα ολοκληρώνονται ποτέ. Το έργο γεννιέται από τη σιωπή και χάνεται αργά πάλι μέσα στη σιωπή. Με μελωδίες εύθραυστες και ετοιμόρροπες. Μια μικρή ερωτική λειτουργία».

Δημήτρης Μαραμής

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ

Για φωνές & έγχορδα

Σύλληψη -Σύνθεση - Διεύθυνση

Δημήτρης Μαραμής

Ήρα Ζέρβα, Λητώ Μεσσήνη, Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα,

Γιάννης Μανιατόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Δημήτρης Αλεξούδης,

Ηλίας Καπάνταης.

Φιλική συμμετοχή:

Θοδωρής Βουτσικάκης,

Μέλα Γεροφώτη, Ελένη Δημοπούλου

Κουαρτέτο εγχόρδων:

Κωσταντίνος Παυλάκος (βιολί), Δημοσθένης Φωτιάδης (βιόλα), Μυρτώ Ταλακούδη (τσέλο), Μιχάλης Σαπουντζής (κοντραμπάσο)

Παραγωγή- Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ