Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατερίνα Διδασκάλου: «Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη»

Η γνωστή ηθοποιός έρχεται ξανά στην πόλη μας και μιλάει για τον μονόλογο «Η πόρνη από πάνω»

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Διδασκάλου με τον μονόλογο «Η πόρνη από πάνω» που έγραψε ο Αντώνης Τσιπιανίτης και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Πατρώνης. Θα τη δούμε στις 22 & 23 Οκτωβρίου ώρα 21:00 στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) να υποδύεται ξανά την Ερατώ -τη νοικοκυρά από κάτω- που μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς ,την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Που με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη.

«Η Ερατώ είναι μια γυναίκα που θα μπορούσε να ζει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Στο οικογενειακό της περιβάλλον, κυριαρχούν η βία από τη μεριά του πατέρα, και η υποτέλεια από τη μητέρα. Μεγαλώνοντας με αυτά τα πρότυπα κλεισμένη σε ένα σπίτι να κεντάει με τις θείες της, δέχεται σαν ευκαιρία να ξεβαλτώσει την πρόταση γάμου του Αθηναίου αστυνομικού.

Και (τι πρωτότυπο!)αυτός αποδεικνύεται ίδιος με τον πατέρα της! Η Ερατώ όμως ξέρει να περιμένει...», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η ίδια ηθοποιός μιλώντας για την ηρωίδα που ερμηνεύει στη σκηνή.

Και συμπλήρωσε: «Η Ερατώ όταν μετακομίζει στον επάνω όροφο μια πόρνη στην αρχή ταράζεται δυσάρεστα για ευνόητους λόγους. Δεν πάει αυτό με τα πρότυπά της. Μετά όμως διαπιστώνει ότι η περιθωριακή γυναίκα του πέμπτου ορόφου, ζει σύμφωνα με τα θέλω της και όχι μια βιτρινάτη ψεύτικη ζωή όπως η ίδια. Και επαναστατεί».

Γιατί ο έρωτας παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, την ρωτήσαμε. «Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη, λόγω της χημείας που προκαλεί στο μυαλό και στο σώμα των ανθρώπων», μας είπε. Τι είναι το θέατρο για εκείνη; « Επάγγελμα και (ευτυχώς!) και έρωτας!(γέλια)», σημείωσε.

Ποια τα επόμενα σχέδιά της; «Η υπέροχη ΓΚΕΜΜΑ του Λιαντίνη που έχει αρχίσει το ταξίδι της από το θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ στην Αθήνα και θα έρθει στη Θεσσαλονίκη  μέσα στο φθινόπωρο για να συνεχίσει στην Αθήνα όλο το χειμώνα , και δύο ταινίες μεγάλου μήκους», τόνισε η κυρία Διδασκάλου.

Είσοδος: 13 € & 10 €φοιτητικό- ανέργων. Προπώληση: Θέατρο Αυλαία

Πληροφορίες- Κρατήσεις: Ταμείο Θεάτρου Αυλαία : 2310230013, 2310257218, 6909205621. Εκτέλεση Παραγωγής : Όψεις Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ