Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ελληνικό τοπίο σε slow… art στη Βιβλιοθήκη Bissell

Παράταση για την έκθεση με 34 ελαιογραφίες του Barry Feldman

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Τοπία της χώρας μας από τη Θεσσαλονίκη με το Δάσος Κουρή, την Χαλκιδική, τη Νάουσα, τη Σαντορίνη, τη Λήμνος, την Ήπειρο, τη Φλώρινα, τα Πιέρια όρη, και την Κρήτη πρωταγωνιστούν στις 34 ελαιογραφίες του Barry Feldman που εκτίθενται στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT - American College of Thessaloniki μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου 2018.

Ο ίδιος μιλώντας μαζί μας είπε πως οι πίνακές του είναι σαν το slow food. «φτιάχνονται σταδιακά, σιγά σιγά, και μπορείς να τους απολαύσεις με τις ώρες. Για μένα η τέχνη είναι σαν το slow food. Δεν μου αρέσει η ιδέα του fast food, ούτε και αντίστοιχα της ταχύτατης παρασκευής έργων», σημείωσε.

Ο ίδιος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Swarthmore College, και παρουσίασε έργα του σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Βόρεια Καρολίνα κ.ά.. Βρέθηκε στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια. Είχε πάει στην Κόρινθο με την σύζυγό του που σπούδαζε αρχαιολογία. Και μαζί το 1989 αποφάσισαν να μείνουν εδώ.

«Χρειαζόμουν το φως και νομίζω ότι ερχόμενος στο φως της Ελλάδας έχω κάνει την τέλεια επιλογή», εξηγεί ο ίδιος. Το 1991 παρουσίασε την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα στη Μικρή Πινακοθήκη «Διαγώνιος». Ακολούθησαν εκθέσεις στα Δημήτρια, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο Ιωνικό Κέντρο στην Αθήνα, στο Βαφοπούλειο, στο Φεστιβάλ Σάνη και στην Γκαλερί Ειρμός.

Η έκθεση στη Βιβλιοθήκη Bissell ακολουθεί την παρουσίαση έργων του στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και συμπυκνώνει τη 30χρονη ενασχόληση του με το τοπίο της «υιοθετημένης χώρας» του. Μεγάλο μέρος αφορά το Πεντεσκούφι και την περιοχή γύρω από την αρχαία Κόρινθο, τοποθεσίες που ο ίδιος θεωρεί τις ρίζες του στην Ελλάδα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:30 - 20:00, Σάββατο 11:00 - 14:00 (εκτός αργιών). Τηλ 2310 398200.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους