Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν θέατρο στο Βαφοπούλειο

Το έργο του Tennesse Williams "Η Νύχτα της Ιγκουάνα" ανεβάζει η Φοιτητική Ερασιτεχνική Ομάδα "Αμφιθεατρικοί"

Απόψε και το Σάββατο 20/102018 στις 20:00 θα παιχθεί το δράμα του Tennesse Williams «Η Νύχτα της Ιγκουάνα» στο Βαφοπουλειο Πνευματικό Κέντρο (Αίθουσα 4ου Ορόφου) από την Φοιτητική Ερασιτεχνική Ομάδα "Αμφιθεατρικοί" με ελεύθερη είσοδο!

Λίγα λόγια για το έργο...

Όλοι έχουμε ανάγκη από ανθρώπινη επαφή". Με σημαία το μόττο αυτό του Tennesse Williams, οι Αμφιθεατρικοί μας μεταφέρουν κάτω απ’ το εκτυφλωτικό και βασανιστικό φως του Μεξικού εκεί που ο συγγραφέας ξετυλίγει έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ηδονικό…Ένα τρίγωνο, που το αποτελούν η ξενοδόχα Μαξίν, ο τέως ιερέας και νυν ξεναγός Σάννον και η ζωγράφος Χάννα, αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα του έργου .

Παράλληλα κινούνται τα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου. Ο παππούς της Χάννα, οι νεαροί εραστές της Μαξίν, οι κυρίες που ξεναγεί ο Σάννον.

Το έργο αρχίζει και τελειώνει μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και όλες οι πράξεις των ηρώων συνοδεύονται από τις οιμωγές ενός ζώου, μιας ιγκουάνα, που οι νεαροί μεξικανοί έχουν δέσει για να τη σφάξουν και να τη μαγειρέψουν το επόμενο πρωί. Ο συμβολικός συνεχής θρήνος της ιγκουάνα πλαισιώνει ηχητικά τις αδιέξοδες συζητήσεις των ηρώων.

Το επόμενο πρωί, το μεν ζώο κερδίζει την ελευθερία του, οι δε άνθρωποι παίρνουν χωριστούς δρόμους ακολουθώντας τη δυσοίωνη μοίρα τους.

Έργο που γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ το 1961.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ