Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έργα του Κώστα Καραμπουκούκη στη Χαλάστρα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας

Έκθεση με έργα του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Κώστα Καραμπουκούκη θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 12.30 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Κ. Χαντές», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο φετινός εορτασμός διοργανώνεται από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Ο Κώστας Καραμπουκούκης γεννήθηκε, ζει και δημιουργεί τα έργα του στη Χαλάστρα. Η αγάπη του για το ποτάμι, τον κάμπο και τη θάλασσα, αποτυπώνεται στα έργα του. Αγαπημένα θέματα επίσης, η καθημερινή ζωή στον τόπο του, αλλά και εθνικά θέματα όπως ο Μακεδονικός Αγώνας και το πέρασμα του Αξιού ποταμού το 1912 από τον ελληνικό στρατό.

«Ο Δήμος Δέλτα τιμά τους ντόπιους δημιουργούς ενός τόπου που διαθέτει όχι μόνο παραγωγική γη αλλά και παραγωγικούς ανθρώπους. Μετά την μεγάλη έκθεση έργων του αείμνηστου Σωτήρη Ζήση που πραγματοποιήσαμε πέρσι, φέτος είναι η σειρά ενός ακόμη γνήσιου λαϊκού ζωγράφου, του Κώστα Καραμπουκούκη. Η αγάπη του για τον τόπο του και για τη ζωή στο Δέλτα αποτυπώνεται στη ζωγραφική του διασώζοντας ήθη της καθημερινότητας αλλά και σελίδες πατριωτισμού της ελληνικής ιστορίας. Είναι εικόνες που καλό είναι να δουν ιδίως τα νέα παιδιά, για να γνωρίζουν πως ήταν η ζωή στον ευλογημένο αυτό τόπο λίγες δεκαετίες πριν» δηλώνει ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, καλώντας του κατοίκους του Δήμου Δέλτα αλλά και τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν την έκθεση.

Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές των Β. Δημούδη, Δ. Σαμαρά και Κ. Ιωαννίδη καθώς και από τη συλλογή του Δήμου Δέλτα. Η έκθεση θα λειτουργήσει την Κυριακή 21/10 από τις 12.30 έως τις 18.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€