Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται με “Stand Up Comedy Special”

Ο γνωστός stand up comedian μίλησε για την συνεργασία του με τον Angelo Tsarouchas λίγο πριν την πρεμιέρα τους στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους καλύτερους και πιο δραστήριους Έλληνες κωμικούς, συμπράττει με τον Angelo Tsarouchas, τον σπουδαίο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδό, σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα με τίτλο “Stand Up Comedy Special”.

Πρώτος σταθμός; Η Θεσσαλονίκη, στις 2 Νοεμβρίου 2018 στο Κολοσσαίον (Βασ.Όλγας ).

Πώς προέκυψε η συνεργασία; Ο κ. Χατζηπαύλου μας εξήγησε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία: «Είχα δει τον Angelo πριν δέκα περίπου χρόνια σε μια εκπομπή του Comedy Store και μου άρεσε η κωμωδία του και ως προς τις αναφορές στις ελληνικές του ρίζες, αλλά και η γενική αντίληψη του χιούμορ που έχει. Εν τω μεταξύ έκανα κάποιες συνεργασίες με αγγλόφωνους κωμικούς στην Ελλάδα που πήγαν πολύ καλά. Και πιστεύω πως θα είναι ωραία εμπειρία αυτή η σύμπραξη και για τους θεατές που θα δουν κάτι διαφορετικό, αλλά και για μένα που θα μοιραστώ τη σκηνή με τον Angelo».

Εξήγησε πως έχουν κοινό συνεργάτη για τις ευρωπαϊκές περιοδείες. Και όταν αναφέρθηκε πως ο Tsarouchas θα περνούσε από Ελλάδα, ο κ. Χατζηπαύλου πρότεινε να κάνουνε μια παράσταση μαζί.

Ποια στοιχεία θα έχει το κομμάτι του Χατζηπαύλου; «Είμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Το “Σχεδόν 40” βαίνει προς το τέλος του. Παράλληλα οριστικοποιώ τα κείμενα της επόμενης παράστασής μου, οπότε σίγουρα θα πω ένα δείγμα από αυτά, ίσως κάποια από το “Σχεδόν 40” και ενδεχομένως κάποια που σχετίζονται με το παιδί, με την εμπειρία μου ως γονιός. Θα έχω και αναφορές σε Ελληνική νοοτροπία, συμπεριφορές, γιατί είμαι σίγουρος πως και ο Angelo θα έχει αναφορές στο πώς βλέπει τα πράγματα ένας Ελληνοκαναδός που έχει ρίζες από την χώρα μας, αλλά μένει στο εξωτερικό, Γενικά θα μιλήσω για θέματα που αφορούν στην προσωπική μου επικαιρότητα, συν κάποια κομμάτια που είναι παρατηρήσεις, τα λεγόμενα observations», σημείωσε ο γνωστός stand up comedian.

Έκανε το 1ο stand up για παιδιά στην Ελλάδα

Η κουβέντα πήγε και στο stand up για παιδιά. «Το παιδικό stand up το σχεδίαζα για ένα περίπου χρόνο για να παίξει σε θέατρο. Έκανα πολλές δοκιμές, κάναμε έρευνα με ανθρώπους που οργανώνουν παιδικές παραστάσεις, με παιδοψυχολόγο. Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Μάλιστα στην Ελλάδα είναι η μοναδική παράσταση stand up για παιδιά και από τις λίγες θεατρικές κωμωδίες για παιδιά. Συνήθως δεν βλέπουμε 100% θεατρικές κωμωδίες για παιδιά. Ίσως πρέπει να το σκεφτούμε αυτό λίγο… Τα παιδιά αφενός αγαπούν την κωμωδία, αφετέρου κάνουν και τα ίδια πολλά αστεία. Έχουν την γνώση πως το γέλιο είναι επικοινωνία. Εγώ έκανα stand up για παιδιά γιατί συνειδητοποίησα πως ο γιος μου δεν θα μπορούσε να έρθει να με δει στο θέατρο πριν την ηλικία των 15 ετών. Οπότε σκέφτηκα να κάνω παράσταση ώστε στα 5-6 του χρόνια να μπορεί να με δει στη σκηνή. Στην παιδική παράσταση μιλάω για θέματα που απασχολούν τα παιδιά και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρω και τους γονείς κοντά στην παιδική τους ηλικία. Η επιτυχία και λειτουργικότητά της βασίζεται στο ότι και οι γονείς είναι μαζί με τα παιδιά. Και οι μεν και οι δε έχουν μια διαφορετική εμπειρία κωμωδίας», σχολίασε ο κ. Χατζηπαύλου.

Για άνοδο stand up

Απαντώντας σε ερώτησή μας για την άνθιση του stand up, είπε πως το περίμενε γιατί «πρόκειται για ένα πολύ δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Αν υπολογίσει κανείς τα χρόνια που υπάρχει στην χώρα μας, είναι εύλογο να αναλογιστεί πως θα αναπτυσσόταν σταδιακά και πολύ σταθερά. Αυτό που συμβαίνει είναι πως άνθρωποι που ασχολούνται τα τελευταία 5-10 χρόνια με το stand up έχουν την εμπειρία και τεχνογνωσία να οργανώσουν πολύ καλές παραστάσεις και να κάνουν solo. Είναι μια σκηνή που διαρκώς μεγαλώνει. Αυτό είναι πολύ θετικό.

Έχουμε μια σύγχρονη κωμωδία που ενσωματώνει με γρήγορους ρυθμούς το τι συμβαίνει στην κωμωδία. Είναι από τα πιο γρήγορα εξελίξιμα είδη. Πλέον μπορούμε να μιλήσουμε πιο αιρετικά για κάποια θέματα μέσα από το χιούμορ και αυτό να είναι αποδεκτό και κατανοητό από το κοινό».

Ο ίδιος φοβάται μόνο μην διακοπεί η ροή μιας παράστασης αν πχ τον πιάσει βήχας. «Αν δεν σου έρθει μια ατάκα, περνάς στο επόμενο κείμενο. Με απασχολούν μόνο πρακτικά απρόοπτα που δεν μπορώ να ελέγξω πχ βήχας, λόξιγκας. Πριν ανεβώ στη σκηνή έχω αγωνία. Πας σε ένα άγνωστο κοινό που η σύνθεσή του σου είναι άγνωστη, και πρέπει να τους κάνεις να γελάσουν. Οπότε υπάρχει αγωνία που σε βάζει σε μια στοχο-προσήλωση: όταν θα βγεις στη σκηνή είσαι εσύ και το κείμενό σου. Και τότε δεν υπάρχει φόβος παρά αγωνία. Ο φόβος θεωρώ πως είναι ανασταλτικός παράγοντας. Η αγωνία μπορεί να έχει και μια δημιουργική προέκταση: να κάνεις αυτό που θέλεις τόσο καλά όσο το έχεις σχεδιάσει».

Μετά τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Χατζηπαύλου θα συνεχίσει περιοδεία με τον Angelo Tsarouchas σε άλλους σταθμούς, θα κάνει περιοδεία με το παιδικό stand up στο εξωτερικό (Χάγη, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη κα.), θα παίξει το παιδικό stand upστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και τον Γενάρη θα παρουσιάσει την νέα του παράσταση στην Αθήνα (πρόκειται για μια αλλαγή τόπου καθαρά για λόγους ημερομηνιών, μιας και πάντα ο ίδιος επιλέγει να κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και τη θεωρεί γούρι του). Τη νέα του δουλειά θα τη δούμε στην πόλη μας τον Φλεβάρη.

Είσοδος: 12 €, Προπώληση: 10 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά