Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουσικές αποδράσεις σε ανοιχτά θέατρα και υπαίθριους χώρους

Πλούσιο το συναυλιακό πρόγραμμα αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Η επιλογή; Δική σας!

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μουσικές αποδράσεις σε ανοιχτά θέατρα και υπαίθριους χώρους της πόλης έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις μέρες. Επιλέξτε τη δική σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και φυσικά το πορτοφόλι σας.

Στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, απόψε στις 21.00 θα δοθεί η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πλαίσιο της «15ης Βαλκανικής Πλατείας 2014».

Εισιτήρια στην τιμή των 7 ευρώ προπωλούνται από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Στ.Σαράφη 1, Συκιές, 8π.μ.-3.30μ.μ.), από το ειδικό περίπτερο που έχει στηθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι, Νεάπολη, 6μ.μ.-10μ.μ.) και από το ταμείο του Ανοιχτού Θεάτρου πριν την έναρξη της συναυλίας.

Μαρινέλλα- Κώστας Χατζής

Η συνεργασία τους και η φιλία τους μπορεί να μετράει δεκαετίες πίσω, αλλά ένας κύκλος παραστάσεων πριν από ένα χρόνο - με τίτλο «Ρεσιτάλ» - στο Παλλάς ήταν η αφορμή για να ανάψει και πάλι εκείνη η «φλόγα» δημιουργίας και η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή. Όπως τότε το 1976 στο θρυλικό «Σκορπιό»...

Απόψε οι δυο τους θα βρεθούν ξανά μαζί, αυτή τη φορά στο Θέατρο Δάσους, για να χαρίσουν στο κοινό μια μοναδική συναυλία. Εισιτήρια από 12€. Σημεία προπώλησης: Viva.gr, τηλ.11876, Public, www.ticketservices.gr, Πλατεία Αριστοτέλους, Περίπτερο Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Αλεξίου – Τσανακλίδου

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 21.00 η Χαρούλα Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου θα τραγουδήσουν μαζί στο Θέατρο Δάσους. Η σύμπραξή τους θα μας ταξιδεύσει σε εποχές και δίσκους που αγαπήσαμε και σε επιτυχίες όπως το «Πες το Κι έγινε» το «Πάτωμα», η «Ζελατίνα», το «Κράτα για Το Τέλος», η «Μικρή μου μωβ βεντάλια», το «Γράμμα στον κ. Γκάτσο», το «Μάλιστα Κύριε» του Ζαμπέτα και το «Καίγομαι» του Ξαρχάκου.

Στη σκηνή θα βρεθούν και οι Nouveau Sextet (Θωμάς Κωνσταντίνου, Σωτήρης Λεμονίδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Μερετάκης, Κώστας Κωνσταντίνου), αλλά και οι Παναγιώτης Τσεβάς και Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.

Γενική Είσοδος: 15 € και Φοιτητών – Ανέργων: 12 €. Προπώληση: Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους, Public, Ιανός, Seven Spots, Bistrot "Hemingway" Σβώλου 19, Βιβλιοπωλείο "Βιβλιοφάγος" – Εύοσμος, Viva.gr & τηλεφωνικά 11876.

Παντελής Θαλασσινός

και «Το καλό συναπάντημα»

Στη Μονή Λαζαριστών θα δώσει στις 10/9 και ώρα 20.30 συναυλία ο Παντελής Θαλασσινός.

Καλεσμένοι του, τραγουδιστές και μουσικοί, που ο ίδιος ονομάζει “Το Καλό Συναπάντημα”, γιατί όπως λέει και ο ίδιος : “ όταν συναντιέται στη σκηνή με μια τέτοια παρέα, γεμίζει ο χώρος, με όμορφα τραγούδια, αρώματα, αναμνήσεις, συναισθήματα, αξιοπρέπεια, και η χαρά τους ξεπερνά την υψικάμινο”. Ποιοι θα είναι μαζί του; Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώργος Καζαντζής, Γιάννης Νικολάου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου και Νάνα Μπινοπούλου. Όλοι τους θα μας παρασύρουν με την μουσική και το κέφι τους σε νησιώτικους, λαϊκούς και εντέχνους ρυθμούς. Στο πρόγραμμα φυσικά θα περιλαμβάνονται και οι επιτυχίες του Παντελή Θαλασσινού όπως Τα Σμυρναϊκά τραγούδια, Ανάθεμα σε, Καράβια Χιώτικα, Εισιτήριο στην τσέπη σου, Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε κα.

Προπώληση (από Μονή Λαζαριστών, http://www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός): 10 ευρώ (τα πρώτα 250 εισιτήρια) - Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα είναι 12 ευρώ. Στο ταμείο: 15 ευρώ.

Η Συμφωνική Ορχήστρα στο Ναυτικό Όμιλο

Συναυλία θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στον ντόκο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Θ , θα περιέχει συναυλία κλασσικής μουσικής με τα έργα: Choral Fantasy – Beethoven, Symphony No. 40 – Mozart.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Αγραφιώτης με σολίστ στο πιάνο την Λόλα Τότσιου. Τη διεύθυνση χορωδίας έχει η Μαίρη Κωνσταντινίδου. Είσοδος ελεύθερη.

Ρεμπέτικο με Γιώργο Νταλάρα

Τη Δευτέρα 15/9 στις 21.30 στο Θέατρο Δάσους θα δοθεί Rembetiko “Unplugged” με ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα. Η συναυλία αυτή ουσιαστικά αποτελεί ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Ένα είδος που ο Γιώργος Νταλάρας έχει προσεγγίσει όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και γνώση.

Μαζί του τραγουδούν η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη. Ετοιμαστείτε να ακούσετε Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπάζογλου, Καλδάρα κα.

Επί σκηνής θα είναι οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης. Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.

Είσοδος: 15 €, Μειωμένο 10€ Προπώληση (από Ταμείο Πλ. Αριστοτέλους

Biscotto café, viva.gr Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots) 12€.

Στη ΔΕΘ

Συναυλίες έχει και η φετινή ΔΕΘ. Στον αίθριο χώρο, στη σκηνή που θα στηθεί στην κάτω Πύλη της κάθε βράδυ θα υπάρχει και διαφορετικό live. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: απόψε Νίκος Πορτοκάλογλου, αύριο Δέσποινα Βανδή και Μηδενιστής, στις 8/9 Stavento, Μέλισσες και Ήβη Αδάμου, στις 9/9 Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα , στις 10/9 Διονύσης Σαββόπουλος για τα 50 χρόνια του στα μουσικά δρώμενα της χώρας και τα 70 στη ζωή, στις 11/9 Σάκης Ρουβάς, στις 12/9 Στέλιος Ρόκκος, στις 13/9 Ελένη Φουρέιρα, Boys & Noise και Στέλιος Λεγάκης και στις 14/9 Πάολα. Είσοδος με το εισιτήριο της ΔΕΘ. Έναρξη 21.30.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ