Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μια τομογραφία του έρωτα με φόντο τη χημεία

Στο Θέατρο Αυλαία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Θέματα όπως ο πόλεμος στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών, η κατάθλιψη και ο έρωτας είναι στο επίκεντρο του έργου της Lucy Prebble «Effect-Τομογραφία του έρωτα» που παίζεται από χθες από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο Θέατρο Αυλαία.

«Τα δύο ζευγάρια που βρίσκονται επί σκηνής βιώνουν μια σύγκρουση της καρδιάς και του μυαλού. Και τίθεται το ερώτημα αν αυτά που νιώθουν οι δύο νέοι που συμμετέχουν σε ένα πείραμα μιας φαρμακευτικής εταιρείας οφείλονται στα αισθήματά τους ή στην χημεία. Αν ο έρωτας μπορεί να επηρεαστεί από εξωτερικές συνθήκες» τόνισε ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Όπως είπε «σήμερα οι νέοι δεν θέλουν να πιστέψουν στον έρωτα για να μην πληγωθούν. Αυτό είναι ενδεικτικό της εποχής μας που προτιμά αντί να βιώσει κάτι, να πάρει κάποιο χάπι για να γλιτώσει τον πόνο».

«Αλλά και η κατάθλιψη δεν είναι μια τυχαία ασθένεια. Είναι προϊόν της καπιταλιστικής οικονομίας. Για να λειτουργήσει όμως πρέπει να μην κάνει κανείς οικονομία, αλλά να ξοδεύει και να πετά. Κάτι ανάλογο κάνει και η ιατρική με τα φάρμακα», συμπλήρωσε.

Για την Άννα Μάσχα που υποδύεται την ψυχίατρο η οποία είναι υπεύθυνη για αυτό το πείραμα, το έργο είναι πολιτικό, καθώς «μέσα από την ερωτική ιστορία δύο πειραματόζωων μιλά για το θέμα των ψυχικών ασθενειών και κυρίως της κατάθλιψης που βασανίζει πολύ κόσμο».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Καρυστινός είπε πως το κείμενο «μιλά για τη διαφορετικότητα», ενώ για το ρόλο του τόνισε πως υποδύεται έναν επαγγελματία που αναλύει τον άνθρωπο και αναζητά πως θα τον γιατρέψει, όμως στην πορεία θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άγνωστο.

Μιλώντας για την ηρωίδα που ερμηνεύει η Καλλιόπη Παναγιωτίδου είπε πως έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και κάνει ένα ταξίδι προς την ανακάλυψη του εαυτού της, και ο Μάνος Στεφανάκης σημείωσε πως ο χαρακτήρας που παίζει έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε ανάλογα πειράματα.

Βίντεο-Σκηνογραφία: Στάθης Μήτσιος, Επιστημονικός σύμβουλος: Μενέλαος Καραντζάς, Βοηθοί σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου-Ηλιάνα Δουλάμη, Αφίσα: Στάθης Μήτσιος, Φωτογραφία αφίσας: Μαριλένα Γρίσπου, Παίζουν : Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Μάνος Στεφανάκης.

Παραστάσεις 13-22/3: Πέμπτη-Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.30, Κυριακή 19.00. Είσοδος: Κανονικό 15€, Μειωμένο 10€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ