Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Βασιλιάς Ληρ» με Γιώργο Κιμούλη

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 14 έως 16/5

Η σαιξπηρική τραγωδία, «Ο Βασιλιάς Ληρ», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Τομάζ Παντούρ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 14 έως 16/5 στις 20.30, με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα, Βασιλιά Ληρ, και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς. Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή.

Σκηνοθεσία: Tomaž Pandur, Διασκευή: Livija Pandur, Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης, Δραματουργική επεξεργασία: Livija Pandur, Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης (Βασιλιάς Ληρ), Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης.

Είσοδος: 25€, 20€, 15€ & 12€. Προπώληση: Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους & Μεγάρου Μουσικής τηλ. 2310 895 938-9, www.tch.gr. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και του Γιώργου Κιμούλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι