Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Jo Nesbo

Θα είναι η 11η Ιουνίου στο Οξυγόνο με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε και την έκδοση του νέου του βιβλίου «Αίμα στο χιόνι»

Μια βραδιά αφιερωμένη στον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo πραγματοποιούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81) το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο και το περιοδικό ARTCORE.

Αφορμή για την εκδήλωση; Η ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε

και την έκδοση του νέου του βιβλίου «Αίμα στο χιόνι».

Αξίζει να αναφέρουμε πως δέκα αναγνώστες φαν του Nesbo και του διάσημου επιθεωρητή του θα παρουσιάσουν από πρώτο χέρι τον συγγραφέα και τα βιβλία του.

Η προθεσμία υποβολής των κειμένων λήγει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015*.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Μυροφορίδης, ιδρυτής της ομάδας Gamecraft.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το «Αίμα στο χιόνι»

Ο πρώτος τόμος της νέας διλογίας του νορβηγού συγγραφέα. Μόλις κυκλοφόρησε στη Νορβηγία, στη Μεγάλη Βρετανία (9/4) και στις ΗΠΑ (7/4). Στη Νορβηγία η πρώτη εκτύπωση των 140.000 αντιτύπων εξαντλήθηκε και έγινε συμπληρωματική 30.000 αντιτύπων.

Νούμερο ένα μπεστ σέλερ στη Νορβηγία και στη Δανία.

Η πλοκή; Ένας πληρωμένος δολοφόνος ερωτεύεται τη γυναίκα του πελάτη του, η οποία τυχαίνει να είναι ο στόχος της αποστολής που αναλαμβάνει.

Να τονίσουμε πως τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της διλογίας έχει ήδη αγοράσει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Ο δεύτερος τόμος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

H θρυλική τραγουδοποιός Patti Smith διαβάζει το βιβλίο στην αμερικάνικη έκδοση σε audio book.

Και για τον Jo Nesbo

Ο Jo Nesbo θεωρείται σήμερα ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκριτα βραβεία, τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στη Μ. Βρετανία: ένα βιβλίο του πουλιέται ανά 27 δευτερόλεπτα. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες και να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. Ο ίδιος θεωρεί ότι η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.

*Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό και να παρουσιάστε εσείς τον αγαπημένο σας συγγραφέα στείλτε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) μαζί με ένα κείμενο 300 λέξεων για τον Jo Nesbo και τα βιβλία του (με ελεύθερο θέμα) στο e-mail [email protected]
Θα επιλεγούν δέκα συνολικά. 
Επίσης οι τρεις πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κερδίσουν μια υπέροχη κασετίνα με βιβλία του Jo Nesbo. 
Και το μεγάλο δώρο της βραδιάς: όσοι από τους αναγνώστες στείλουν το κείμενό τους θα μπουν σε κλήρωση, και ένας τυχερός θα κερδίσει ολόκληρη τη σειρά Χάρι Χόλε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»