Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η «Ασκητική» του Ν.Καζαντζάκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Από τις 27/5 το φιλοσοφικό έργο ανεβαίνει σε θεατρική μορφή

Η «Ασκητική», το φιλοσοφικό έργο του Ν.Καζαντζάκη ανεβαίνει από τις 27 έως τις 31/5 στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051) σε θεατρική μορφή με πρωταγωνιστές το Νικήτα Τσακίρογλου και την

Κατερίνα Διδασκάλου.

Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα , Νίκου Καζαντζάκη.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος αναφέρει: «Ο λόγος της ‘’ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ’’ μάς οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.

Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση ,έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, από διάφορες εθνικότητες και ανόμοιες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Eπιβλήθηκε και καταξιώθηκε στα χρόνια μας, απέκτησε παγκόσμια φήμη και κέρδισε να παραμείνει κλασσικό στη ροή των αιώνων.

Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθειά και πιο αληθινά στο κείμενο.

Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς ,είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία».

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης,Λευτέρης Βλάχος, Τίνα Λεωνορά. Χορός : Ομάδα σχολής θεάτρου Ροντίδη.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας

Συντονισμός παραγωγής :Μαρία Καλίτση

Video: Νίκος Μυλωνάς

Με την υποστήριξη των εκδόσεων «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Προπώληση εισιτηρίων : 15 ευρώ

Στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον

(Εθνικής Αμύνης 2 – Τηλ. 2310 262 051)

Eισιτήρια : Γενική είσοδος 18 ευρώ

Μειωμένο 12 ευρώ. (φοιτητές , ομαδικά κ.λ.π)

Παραστάσεις (27 έως και 31 Μαίου)

27|5Τετάρτη-28|5Πέμπτη-29|5Παρασκευή- 30|5Σάββατο – 31|5Κυριακή

Ωρα έναρξης παραστάσεων: 9:15 μ.μ

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα