Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρεσιτάλ Πιάνου του Zack Clarke με αυτοσχεδιασμούς Jazz

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 20.30

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στήριξης της ελληνικής ομογένειας και της παρουσίασης στο ελληνικό κοινό των σπουδαίων ελληνικής καταγωγής καλλιτεχνών που ζουν και διαπρέπουν εκτός των συνόρων της χώρας μας και που πολλές φορές δυστυχώς αγνοούμε εντός των συνόρων αυτής, διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστα Zack Clarke την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 20.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Ο σημαντικός Αμερικανός, ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης, με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, βρίσκεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία σε ένα πρόγραμμα με αυτοσχεδιασμούς Jazz που θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας στο κοινό της πόλης μας.

Ο Zack Clarke

Ο Zack Clarke, είναι πιανίστας και συνθέτης. Ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Οι δεξιότητές του ως αυτοσχεδίαστη της Jazz, έγιναν αντιληπτές κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο High School for the Performing and Visual Arts του Χιούστον, περίοδο κατά την οποία έλαβε πολλές διακρίσεις όπως το βραβείο του ξεχωριστού ερμηνευτή (outstanding soloist award) από το Φεστιβάλ Jazz του Βόρειου Tέξας καθώς και από το περιοδικό Downbeat.

O Zack συνέχισε τος σπουδές του στο New England Conservatory στη Βοστόνη με κύριο αντικείμενο την ερμηνεία της Jazz μουσικής. Εκεί, είχε την δυνατότητα να μελετήσει με σπουδαίους δασκάλους όπως οι Danilo Perez, Fred Hersch, και Jason Moran. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και αφού έλαβε το Bachelor of Music, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου συνέχισε τις σπουδές του στο NYU με τον Kenny Werner και έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Music).

Ως ενεργός καλλιτέχνης και ερμηνευτής, έχει ηχογραφήσει και συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Daniel Carter, Billy Drewes, Kenny Werner, Sara Serpa, Ralph Alessi και Rich Perry. Εκτός από τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη και στη Βοστόνη, έχει εμφανιστεί στη Μεγάλη Βρετανία και έχει πολλές προγραμματισμένες εμφανίσεις στη Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Οι ηχογραφήσεις του Zack, αποκαλύπτουν ένα ευρύ μουσικό λεξιλόγιο, την αγάπη για τον αυτοσχεδιασμό καθώς και την διάθεσή του να εξερευνήσει νέες μουσικές φόρμες - από το πλούσιο ηχοχρωματικά αλμπούμ ηλεκτρονικής μουσικής “Music for Headphones” στην εταιρεία NEC, έως το πρόσφατο διαλεκτικό, μία συνεργασία με τον βιολοντσελίστα Chris Irvine που παρουσιάζει ελεύθερο αυτοσχεδιασμό βασισμένο στην τρίτη σουΐτα για βιολοντσέλο του J.S. Bach. O Zack σήμερα ετοιμάζει δύο νέα άλμπουμ, το πρώτο σχετικά με την πρωτότυπη μουσική για jazz trio και το δεύτερο που αφορά σε ελεύθερη μουσική αλλά και συνθέσεις που ερμηνεύονται από μία ομάδα Νεοϋορκέζων μουσικών που θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Cleanfeed Records. Έχει ολοκληρώσει επίσης μία σύνθεση για κουαρτέτο εγχόρδων που θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2015.

Εκτός από την εκτέλεση και την σύνθεση, ο Zack είναι αφοσιωμένος και στη διδασκαλία. . Διατηρεί ένα ιδιωτικό piano studio, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και στο Ωδείο του Μπρούκλυν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα