Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλμανάκ για τις ταινίες του 2014

Η ετήσια έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ποιες ταινίες βγήκαν το 2014 στις αίθουσες; Ποιες ήταν οι καλύτερες; Και πόσα εισιτήρια έκοψαν οι πιο εμπορικές; Το «Μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη και η «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν ήταν ως οι καλύτερες ταινίες μιας χρονιάς, όπου προβλήθηκαν 284 ξένες και 46 ελληνικές παραγωγές. Σύμφωνα, με το αναλυτικό box office του Δημήτρη Κολιοδήμου, το 2014 κόπηκαν 8.532.699 εισιτήρια για τις ξένες και 411.380 εισιτήρια για τις ελληνικές ταινίες.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα όσα περιλαμβάνει η ετήσια έκδοση «Κινηματογράφος 2014», που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα αλμανάκ, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1993 κι αποτελεί τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Νίκος Αρτινός, Στράτος Κερσανίδης, Δημήτρης Χαρίτος, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Νέστορας Πουλάκος, Ρόμπυ Εκσιέλ, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Τσαγκαράκης, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου. Την αρχισυνταξία κρατάει ο Νέστορας Πουλάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ