Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο «Άγνωστος» στην Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Θα είναι η επόμενη ταινία που θα προβληθεί

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3, συνεχίζοντας τον κύκλο προβολών της με θέμα Αφιέρωμα στο κλασικό, αμερικανικό φιλμ- νουάρ, παρουσιάζει στον πεζόδρομο της Αγγελάκη 14 (εμπρός από το κτίριο των ραδιοφώνων της ΕΡΤ-3) πάντα με ελεύθερη είσοδο τον «Άγνωστο» (The stranger, 1946, ασπρόμαυρο, ΗΠΑ, διάρκεια 91’ ) του Όρσον Γουέλς. Παίζουν Όρσον Γουέλς, Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, Λορέτα Γιανγκ.

Η συνδιοργάνωση γίνεται με το ΚΕΜΕΣ, θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ η ταινία είναι μια ευγενική χορηγία της New Star και του κ. Βελισάριου Κοσυβάκη. Στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση της Τζίας Γιοβάνη.

Το προς διατύπωση θέμα για το ελεύθερο, λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Η ιδιοφυΐα του Όρσον Γουέλς μέσα από τα «στενά» του αμερικανικού σινεμά.

Στο Κονέκτικατ φθάνει ένας διακεκριμένος κυνηγός εγκληματιών Ναζί. Στη μικρή πόλη ένας γοητευτικός άνδρας ελκύει μια νέα γυναίκα. Οι περιπλοκές είναι συνεχείς σε ένα τυπικό φιλμ- νουάρ, που, παρόλο ότι είναι προβλέψιμο, από μια φάση και μετά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Υ.Γ. Την επόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου στο ίδιο αφιέρωμα θα προβληθεί το γνωστό φιλμ- νουάρ της Αΐντα Λουπίνο Ο δολοφόνος της λεωφόρου (1953).

Νωρίτερα ως έκπληξη θα παρουσιασθεί η μικρού μήκους σπουδαστική ταινία του Αντρζέι Ταρκόφσκι Οι δολοφόνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ