Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας στη Θεσσαλονίκη…

  Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως το καλοκαίρι καλά κρατεί. Και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Θέατρο

-Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος», από τα πιο αγαπημένα και γνωστά κείμενα του Γιάννη Ρίτσου, παρουσιάζεται από το Εργαστήρι Θεάτρου Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, στις 9 το βράδυ, στο Θεατράκι Μεχμέτ Αλή, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Πρόκειται για ένα σκηνικό μονόλογο, μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από ροή παραστάσεων και συμβόλων. Ένα ανεξάντλητο κείμενο μεγάλης ευαισθησίας και ποιητικής ομορφιάς.

«Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου…» ένας σπαρακτικός μονόλογος, μια αφοπλιστική εξομολόγηση για τη μοναξιά, την ερωτική επιθυμία, την αγάπη του άλλου, τη ζωή που λιγοστεύει, την παρηγοριά της μνήμης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπότσιος

Ερμηνεύουν: Ελένη Γαλανοπούλου, Κατερίνα Ηλιάδου, Μαρία Κολτσακίδου, Νικολέττα Μαρκοπούλου, Έλσα Βλάχου, Αγάπη Τζέλα, Κώστας Δελημπαμίδης, Νάσος Σανσαρίδης. Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

-Συνεχίζονται τα Μηχανιώτικα! Απόψε στο Λιμάνι Νέας Μηχανιώνας πάντα, σειρά έχει η Γιορτή σαρδέλας με λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα υπό τον τίτλο "Άιντε ψιλά ψιλά".

1. Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2) φιλοξενείται η έκθεση της 5ης Biennale με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.)». Μπορείτε να τη δείτε: Δευτ-Κυρ 08:00-20:00.

Η έκθεση έχει ως στόχο να προβάλει στο ευρύ κοινό µια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς τόπους µε έντονη παρουσία Ελλήνων, καθώς επίσης και εκκλησιαστικά και κοσµικά µνηµεία, µε κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων τη θέση τους κατά µήκος της παράλιας ζώνης της ανατολικής Μεσογείου.

2. «Θεσσαλονίκη 1863-1873. Οι παλαιότερες φωτογραφίες. Οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108) έως 11 Σεπτεμβρίου 2015. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη 14:00-21:00. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-16:00 (Σαββατοκύριακο κλειστά)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές  9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

 

Το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΦΟΡΟΣ (Αγίου Βασιλείου 19, τηλ.: 2310 320 756)

και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, στην κεντρική πλατεία της Παραλίας Περαίαςστις 21.30.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του 22ου κάμπινγκ YRE-Antinazizone στη Θάσο (Δημοτικό κάμπινγκ Σκάλας Πρίνου) απόψε έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

8μμ Προβολή “Ας περιμένουν οι γυναίκες”

9μμ Ταξιδεύοντας... με τον Νίκο Καββαδία με τον Θ. Οικονομίδη και τον Α. Ζαγοριανό

10μμ Λαϊκό γλέντι με τους “Από πριν και από μετά”.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τα 6932714175 και 6976436302

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ