Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σήμερα Σάββατο δεν θα κάτσω σπίτι, επειδή...

Προτάσεις του typosthes.gr για την έξοδό σας

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι». Να φοβόμαστε; Η ταινία που προβάλλεται και στην πόλη μας μας αφηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος!

Το Παλέρμο, στο οποίο μεγάλωσε, είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Σκηνοθεσία: Pif. Πρωταγωνιστούν: Cristiana Capotondi, Pif, Alex Bisconti, Ginevra Antona, Claudio Gioè, Barbara Tabita.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6 Τηλέφωνο: 2313310201), σε συνεργασία με τo Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31 Μαΐου του 2016. Καθημερινά: 08:00 με 20:00. Εισιτήρια: 6€, Μειωμένο 3€.

Στο Φεστιβάλ Γαλάτιστας (χώρος Αγίας Παρασκευής), στη Χαλκιδική μουσική βραδιά από τη διεθνούς φήμης Dj Ms Lefki & τις Vibers, μέλη της εταιρείας Dj Α2 LTD. Μαζί τους και ο Alexandros Detsaridis.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ
Συνολικά 32 Ουκρανοί συμμετέχοντες στο τριήμερο σεμινάριο, επωφελήθηκαν από τις γνώσεις έμπειρων νομικών και συμβούλων επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ